Avokadopastan riisuttu versio

by - heinäkuuta 27, 2014

Koska jo taivuin banaaniohukaisten tekoon, niin päätinpä antaa myös avokadopastalle mahdollisuuden. Tämä nyt johtui kyllä ihan vain ja ainoastaan siitä, että kolmoskanavalta sattui aamupäivällä tulemaan Meidän Safkaa -ruokaohjelma, jossa tehtiin tänään juurikin tuota avokadopastaa. Minuun vetosi Hanna Gullichsenin lukuisat "ei se ole niin nuukaa" -kommentit. Liian orjallinen ohjeiden noudattaminen ei ruoanlaitossa varsinkaan ole se niin sanottu mun juttu

Avokadopastamme oli hieman alkuperäisohjetta pelkistetympi ja riisutumpi, laitoin myös avokadoa tuplamäärän (hups!), sillä tuntuu, että näillä 30+ raskausviikoilla nälkä yllättää tosi helposti. Oma versioni avokadopastasta meni suurin piirtein näin, hieman mukaillen periaatetta, mitä kaapista nyt löytyy. Kauppareissun jouduimme tämän takia kyllä tekemään, mutta kaupasta kotiin tätä ruokaa varten lähti vain tagliatellea ja avokadoa.

Avokadopasta

Ainekset (2 annosta):

2 avokadoa
Basilikaa
Sitruunamelissaa
Parmesanjuustoa
Loraus oliiviöljyä
Valkosipulimaustetta
Chilimaustetta
Mustapippuria
200g tagliatellea


Pilko avokadot. Sekoita kaikki ainesosat (pastaa lukuunottamatta) tarjoilukulhossa kastikkeeksi. Keitä pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Valmista! 


Suurpiirteistä ruoanlaittoa, ainesosien määrätkin menivät lähinnä omien mieltymysten ja tuntuman mukaan. Käytännössä tällaiset ohjeet ovat sellaisia, jotka omassa keittiössä ja ruoanlaitossa toimivatkn parhaiten, en pidä tarkkaan säännöstellyistä ainesosien määristä, enkä tietystä tekojärjestyksestä. Mitä joustavampi ohje, sen parempi!

Hyväähän tämä(kin) oli! Ehkä suosion takana on makua enemmän kuitenkin ohjeen helppous ja nopeus, sekä itse avokado? Kyllä tätä meidän keittiössä varmasti tehdään toistekin. Reseptin saapuminen keittiöön kesti omalta osaltani melko pitkään, sillä ne muutamat kerrat, kun olen antanut avokadoille avokätisen mahdollisuuden, ne ovat pettäneet minut, johtuen varmasti omasta kyvystä (tai siis kyvyttömyydestä) valmistaa niistä mitään syömäkelpoista. ..vaan nyt on sekin epäkohta korjattu!


Kuuluuko avokadopasta teidän keittiön perusruokiin? Onko se sittenkin "nyt tehdään jotain erilaista" -ruoka? Vai edes vielä päätynytkään kotona tehtävien ruokien listalle?

Katso myös

3 kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mä suosittelen ensi kerralla ostamaan vielä sitä pecorinoa, siinä on ihan hullun hyvä maku ja monesta kaupasta sitä jo löytääkin parmesaanin vierestä. :)

  Mulla on kaapissa melkein aina näitä ainesosia ja tulee melko usein tehtyä, kun on niin hirmu helppo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää testata! Tehtiin vielä uusi satsi samaa ruokaa seuraavana päivänä ja laitettiin joukkoon paahdettuja auringonkukan ja kesäkurpitsan siemeniä. Nekin sopi tosi hyvin! :)

   Poista