Vauvan virkattu viltti - isoäidinneliöt taipuvat moneen

by - heinäkuuta 27, 2014

Tämä virkkausprojekti alkoi jo ennen raskautta. Hammaskeijuille, joulupukeille ja pääsiäispupuille kiitos, että raskaustesti näytti tammikuun puolen välin jälkeen plussaa, sillä eihän tästä olisi tullut valmista muutoin ikinä. Aikuisten viltti muuttui siis matkan varrella pienokaisen viltiksi. Hyväähän tässä on se, että tekotapa mahdollistaa helposti sen, että jatkan vilttiä vielä joskus tulevaisuudessa, jos se on tarpeellista.

Viltti koostuu siis neljästä erivärisestä pinosta isoäidinneliöitä. Isoäidinneliöt ovat ihanan vaivattomia ja nopeita (eivätkä sitouta mihinkään työhön varsinaisesti pitkäksi aikaa). Näitä on helppo tehdä aina välillä, ja matkalle mukaan otettavassa käsityökassissa ne vievät todella vähän tilaa.


Tästä tilkkukasasta valmistui siis tällainen viltti:Tällä hetkellä se ajaa toistaiseksi pinnasängyn päiväpeiton virkaa. Ajattelin, että olisin virkannut vilttiin myös reunukset, mutta koska pidän hyvin todennäköisenä, että haluan vielä kasvattaa tämän viltin kokoa, en viitsi toistaiseksi nähdä reunoihin ylimääräistä vaivaa (koska sitähän ei tiedä, josko inspiraatio iskisi vaikkapa jo viikon päästä...).


Katso myös

6 kommenttia

 1. On kyllä hieno! Itse aloitin pari päivää sitten neulomisprojektin: vauvalle torkkupeitto. Nyt kun kestäisi innostus ja saisi työn päätökseen. Siinä menee kyllä tosin aikaa vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Mulla myös toinen, neulottu viltti kesken kans, nää helteet tuli vaan pahasti keskeyttämään sitä operaatiota, kun työllä jo sen verran kokoa, ettei oo mielekästä pitää semmoista paksusta langasta tehtyä puolivalmista peittoa sylissä koko aikaa. :D ..aikaahan noihin peittoihin ja viltteihin kyllä menee, mutta on ne sitten valmiina vaan niin ihania! :)

   Poista
 2. oooh, siitähän tuli tosi kiva - vaikkei ihan "aikuisten mittoihin" vielä ylläkään ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitti! :) Kyllähän tää aikansa vei. Tilkuthan oli valmiina jo tuossa joskus maaliskuussa, mutta en vaan saanut aikaiseksi ommella niitä yhteen, ja ajattelin, että tekisin vielä lisää tilkkuja. Mutta ei, kyllä nyt oli oikea aika päättää tämä työ tähän, toistaiseksi. :) Ja on kyllä onneksi tosiaan sitten helppo jatkaa isommaksi kooksi joskus myöhemmin!

   Poista
 3. Olen lukenut blogiasi jo tovin ja nyt liityin seuraajaksesi. Hauska huomata, että myös muut ovat aloittaneet vauvan tavaroihin liittyviä projekteja jo ennen raskautumista. Meillä on nimittäin myös kokovalkoisia ruutuja kaapissa jo toista kymmentä kappaletta - vauva vain tuntuu puuttuvan. Olisikohan pääsiäispuput, joulupukit ja hammaskeijut kenties sivuuttaneet meidät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan! :) Tämä vilttihän oli alun alkujaan tarkoitus tulla ihan aikuisten kokoon sohvaviltiksi. Luulenpa, ettei se olisi valmistunut kyllä ikinä. Mutta tästä nyt tehdystä on onneksi helppo jatkaa kokoa suuremmaksi sitten joskus!

   Poista