Vauvan helppo neulemyssy

by - elokuuta 27, 2014

Tähän päivään piti saada jälleen jotakin tekemistä, sohvalla makoilun oheen. Jotain nopeaa ja mieleistä. ..vaikka näitä neuletöitä on nyt loppukesän ja alkusyksyn aikana tullut tehtyä jo jonkun verran, aion silti pitäytyä tässä hyväksi havaitsemassani "helppoa ja nopeaa" -teemassa. Googletin "helppo vauvan myssy", ja vaivatta löysinkin tämän No Home Without You -blogin ohjeen. Malli oli tosi simppeli ja silmääkin miellyttävä. Muokkasin ohjetta tosin hieman pienemmäksi. Tähän ei lankaa mennyt oikein nimeksikään, joten oikein oiva jämälankaprojekti! Ja aikaakin minulla taisi kulua kaiken kaikkiaan vain puolisentoista tuntia. ..joten ei mikään iso ja vaativa työ.

Kirjasin ohjeen teillekin ylös, jos innostutte vaikka telkkarin ääressä kutomaan. Koko on pieni, ja mitoiltaan myssy on noin 13cm x 14cm. Vaikuttaisi sopivalta ihan pienelle vauvalle. Ohje on siis tuota No Home Without You -blogin ohjetta mukailemalla tehty. Toivottavasti saatte tästä kirjaamastani ohjeesta selkoa.

Vauvan tupsulakki - ohje

Pyöröpuikko, koko 7.
Virkkuukoukku, koko 5.
Lankana Novitan Isoveli.

1. Luo 42 silmukkaa.
2. Neulo joustinneuletta, 2oikein 2nurin. Nurjaa puolta neulottaessa muista neuloa 2nurin 2oikein. Tee joustinneuleesta noin 4cm:n korkuinen. (Tästä tulee resori, joka reunustaa vauvan kasvoja.)
3. Tämän jälkeen aletaan neuloa sileää neuletta. Työn reunoihin jätetään kuitenkin kaistale joustinneuletta. Eli työn oikealla puolella, neulo 2oikein 2nurin 34oikein 2nurin 2oikein. Nurjalla puolella neulotaan 2nurin 2oikein 34nurin 2oikein 2nurin. Jatka tätä kunnes työn korkeus on noin 14cm. Päättele silmukat lopuksi, ja yhdistä lakin takareuna yhteen työn nurjalta puolelta (eli neuletyö taitetaan puoliksi).
4. Virkkaa myssyyn solmintanaru ihan tavallisilla ketjusilmukoilla. Tee narun pituudeksi ainakin reilu 50cm. Pujottele valmis ketjusilmukkanaru ison neulan avulla löyhästi myssyn alareunasta niin, että myssyä voidaan kiristää niskasta tarpeen mukaan.
5. Tee myssylle haluamasi kokoinen tupsu ja kiinnitä se myssyn takaosaan. Päättele kaikki langat.Katso myös

2 kommenttia

  1. Onpa söpö! Pitääkin kokeilla tätä :) Tein juuri vähän aikaa sitten vauvalle kypärämyssyn tämän ohjeen mukaan: http://teeitse.punomo.fi/cat/neulonta/asusteita_vaatteita/kyparamyssy.html. Oli ihan super helppo ohje, ja myssy tuli valmiiksi nopeasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PItääkin ehkä koittaa, jos tässä vielä kerkii! :) Mun äiti tosin jo taisi tuollaisenkin meille ehtiä tehdä! :D

      Poista