Leikkimatto ja lelutetra - DIY

by - tammikuuta 14, 2015

Ajattelin aluksi, että ihan hyvin meidän lapsen leikkimatto voi olla semmonen perinteinen värikäs kapistus, mitä kaupoissa myydään. Lapsihan tuo kuitenkin on. Löysinkin kirpputorilta käytettynä ihan mukavan hintaisen ja ok näköisen. Mutta. Vauvaa ei tunnu matossa kiinnostavan mikään muu kuin siihen lisättävä leikkikaari. Itse matto on kaikessa värikkyydessään vauvan silmiin täysin yhdentekevä. Enkä ihmettele. Värit ovat melko tasaisia, eikä matossa juuri ole kontrastia. Niinpä ajattelin (huolimatta siitä, että leikkimatto ei varmaankaan enää kovin pitkään ole käytössä) tehdä itse isomman ja hienomman maton. Ja tein!

Kankaina pääosin Marimekon Siirtolapuutarhaa (mätsää meidän olkkarin verhoon!) ja Eurokankaasta ostettua ihanaa mustavalkoista Oivaa. Lisäksi kaapin pohjilta löytyi pieni pala tuota pilkullista sinistä kangasta (Eurokankaasta sekin ehkä muistaakseni). Maton toisella puolella on kolmiokangasta (Anttilasta), jonka tikkasin kiinni ohueen fleecehuopaan. Matosta löytyy siis vähän hillitympi puoli ja sitten tämä sähäkämpi. Suunnittelin maton oman mielen mukaan, vähän miten sattuu -asenteella. Itse tykkään tästä kovasti ja lastakin tuntuu maton huomiota herättävät kuviot kiinnostavan melko paljon. Matto on myös mukavan jämäkkä verrattuna tuohon meidän vanhaan Fisher Pricen mattoon.


Maton lisäksi sormet syyhysivät päästä tämän lelusäkin tekemiseen. Tähän asti alakerrassa olleet lelut on majoitettu koriin, sohvapöydän alle. Kori ei kuitenkaan mielestäni ole ollut kaikista käytännöllisin. Lelut pursuilevat korista ulos ja koria siirtäessä puolet putoilevat jo lattiallekin. Kaivattiin siis jotain toisenlaista lähestymistapaa. Lelutetra! Idean tähän sain Kotipalapelin hernepusseista. Varioin hernepusseja sen verran, että lisäsin kantokahvan ja vetoketjun, ja näin syntyi lelutetra. Tänne mahtuu niin lelut kuin leikkimattokin. Kätevää! Ja helppo kanniskella ja siirtää paikasta toiseen esim. siivotessa. Kankaana käytin tässä jo tuota leikkimatossakin ollutta Oivaa.

Olisipa muuten kiva kuulla, miten te muut säilytätte vauvojen leluja?


Katso myös

6 kommenttia

 1. Hei toi lelutetra on hauska! Tosi kiva idea. :)

  Niin teitkö uuden maton vai päällystit sen vanhan? Mä ajattelin, et kokeilis päällystää meidän leikkimaton, ne rapisevat ja helisevät ulokkeet kyllä aiheuttavat sitten varmaan päänvaivaa, mut kai ne jotenkin onnistuu...

  VastaaPoista
 2. Hieno leikkimatto! Mä tein odotusaikana leikkimaton, jossa jämäkkänä alapuolena on tilkkuina mun parit vanhat rakkaimmat farkut ja yläpuolena vanhoja pehmeitä yöpaitakangastilkkuja eri punaisen sävyissä. Siinä oli ihan puhtaan itsekäs idea saada vauvalle matto joka sopii muuhun sisustukseen :D
  Lelutetra on myös tosi hauska, kiitos ideasta! Mulla on ollut noita tetrahernepusseja tekeillä, mutta tuohan olis tosi kätevä tapa säilyttää leluja. Meillä vauvan lelut on juurikin sellaisessa liian pienessä korissa.

  VastaaPoista
 3. Kiitti, mäkin oon itse ihan fileinä tuosta tetrasta. :D
  Tein kokonaan uuden maton. Laitoin väliin tosiaan ohuen fleecehuovan, jonka taittelin kaksin kerroin. Tässä matossa ei ole mitään kivaa rapinaa tai mitään, mutta silmäkarkkia senkin edestä. :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä leikkimaton kanssa saa mielestäni olla vähän itsekäs. Vauva kun ei varmaan arvosta yhtään sen enempää, oli se sitten yksivärinen tai eläinkuvioinen. :D
  Tuo tetra on kyllä käytössä osoittautunut tosi hyväksi. Se on niin tilava, mutta ei kuitenkaan vie tilaa! :) ..eikä putoile lelut mihinkään kun tetraa siirtelee. :)

  VastaaPoista