Perhelomalla Tampereella

by - toukokuuta 24, 2015

Isyysloman kunniaksi oli ihanaa ottaa kunnollinen irtiotto tästä niin tutusta arjesta. Kotona on vaikea rentoutua, kun näkee ympärillään kaikki tekemättömät hommat. Niinpä, me lähdettiin koko perhe Tampereelle! Reissu oli varsin mukava, ja rentouttava. Käytiin kävelemässä, keskustassa syömässä sekä kylpylässä pulikoimassa ja yöpymässä. Sanoinko jo, että oli ihanaa...

Aloitettiin reissu siis tiistaina aamulla ja oltiin Tampereella puolen päivän aikoihin. Päätettiin matkanteon aikana, että mennään Pyynikille kävelemään. Paikkanahan tuo oli meille kummallekin (mulle ja Terolle) ihan uusi, joten saatiinkin siitä kiva sellainen koko perheen elämyshetki aikaiseksi. Hieman lämpimämpää säätä olisi ehkä voinut tosin toivoa tuolle aamupäivälle.

Syömäpuoli hoidettiin keskustassa sijaitsevassa American Dinerissa. Niin ikään, taas uusi kokemus meille kaikille. Paikka oli hyvä, ja rento pienen lapsen kanssa. Joskin miinus tulee siitä, että vaipanvaihtoon ei ollut kovin hyviä tiloja. Yhtä kaikki, ruoka maistui ja oltiin ihan tyytyväisiä ravintolavalintaamme. Päästiin Tampereelle JA Amerikkaan.Ruoan jälkeen olikin jo aika suunnata Holiday Clubin Tampereen kylpylään, jonne meille oli huone varattu yhdeksi yöksi. Nyt on sitten heti kättelyssä myönnettävä ensinnäkin, että mä en ole ikinä ollut kylpylälomalla. En kuuna päivänä. En oikeastaan ole ollut edes kylpylässä. Uiminen ei vaan ole mun juttu. Ennakkoluulot heitettiin nyt kuitenkin unohduksiin, sillä vauvan kanssa tuommoinen kylpyläloma tuntui jotenkin helpolta aloitukselta matkustelun kannalta. Ja sitä se olikin.Tampereen kylpylässä meille oli huoneeseen varattu U:lle oma matkasänky. Päikkärit hoituivat myös todella näppärästi huoneen parvekkeella. U:lla vaan ei tainnut olla aavistustakaan siitä, että hän nukkui 11. kerroksessa makoisia uniaan, sillä aikaa kun me vanhemmat ihailtiin maisemia, jotka tuolta parvekkeelta avautui Näsijärvelle.Vaikka se uinti ei nyt mun juttu olekaan, niin tottahan me käytiin myös kylpylän puolella. U on aikamoinen vesipeto, joka rakastaa mm. kylpemistä. Hän tykkää polskia vedessä ja hakkaa käsiään veden pintaan innokkaasti. Lastenaltaassa hän sitten viihtyi, yllätyksettömästi, todella hyvin. Ja yllättävän hyvin mäkin siellä kylpylän puolella siis viihdyin. Ilman lasta olisin saattanut hyvinkin lillua ja pulikoida siellä vaikka koko illan.Loppuillan lillumisen ja pulikoinnin sijaan, me valittiin taas ulkoilma ja sittemmin parveke-eväät. Käytiin kiertelemässä kylpylän lähistöllä, ja ihastuttiinkin tuohon Lapinniemeen, jossa Tampereen kylpylä siis sijaitsee. Kaupasta ostetut iltaeväät syötiin parvekkeella, ilta-auringon loisteessa, ja vaan nautittiin kiireettömyydestä.
Keskiviikkona palattiin taas akut latautuneina (hyvin nukuttu yö takana) takaisin arkeen, hotelliaamiaisen saattelemana tietenkin. Tämä miniloma oli varsin onnistunut ja kaikin puolin rento. Meillä ei ollut mitään valmista aikataulua, vaan tehtiin juttuja sen mukaan, miten U:n rytmi tuntui kulkevan. Lapsen ja aikuisten ehdoilla. Oli myös mukava, kun päästiin hyödyntämään tuo Teron isyysloma nyt jollakin spesiaalilla jutulla! ...ettei koko viikko ollut pelkkää kotiarkea ja muuttoa.

*Kylpyläloma saatu blogin kautta.

Katso myös

0 kommenttia