Apinaeväs - helppo ohje sormiruokailuun

by - kesäkuuta 17, 2015

Apinaeväs kuulostaa vähintäänkin omituiselta, ehkä joltain lasten peliltä. Se nyt kuitenkin on vauvoille (ja muunkin ikäisille) sopivaa välipalaruokaa "myslipatukan" muodossa. Itselleni se tuli tutuksi sormiruokailun parista. Facebookin Sormiruokailijat -ryhmässä nousee esiin aina aika ajoin apinaevään ohjeen kyselyitä, ja tästä taitaakin olla liikkeellä monta eri versiota. Omani on hyvin pelkistetty, ja varsin suuri herkku U:n mielestä. Apinaeväs on nopea ja vaivaton valmistaa sekä kätevä ottaa mukaan. Toiset antavat näitä puuron sijasta aamupalaksi. Meillä nämä tosiaan toimivat välipaloina ja matkaeväinä.

Apinaeväs maittaa niin vauvalle kuin taaperollekin.

Apinaeväs (n. 10 kpl)


2 kypsää banaania
2,5 dl kaurahiutaleita
1 tl rypsiöljyä

Sekoita kaurahiutaleet soseeksi muussattuihin banaaneihin. Lisää rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pellille pitkulaisia keksejä. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Keksit jäävät hieman pehmeiksi, jolloin vauvan on helppo niitä syödä omin käsin.

Katso blogista ohjeet Apinaevääseen.

Sormiruokailijan helppo välipala, apinaeväs!

Omaan makuun ovat hieman mauttoman puoleisia, mutta näihin voisi lisätä esimerkiksi kanelia makua tuomaan. Suosittelen testaamaan kyllä! On ainakin meidän sormiruokailijalle ihan huippujuttu tämä apinaeväs!

Sen verran näppärä ohje muuten on kyseessä, että kun muokkaa reseptiä aikuisempaan makuun, niin apinaevään sijasta näitä voisi kutsua vaikka banaani-kaurakekseiksi. Mukavan lisän kekseihin tuo maapähkinävoi, suklaahiput tai vaikka kuivatut karpalot.

Katso myös

6 kommenttia

 1. Pohdiskelin juuri aamusella, että naperoiselle pitäisi kehitellä jotain uutta sormin maisteltavaksi. Eli resepti tuli kuin tilauksesta :) Apinaeväät löytynevät siis meidän pojun juhannusmenulta.

  PS. Tarvitseeko muuten noiden kaluamiseen hampaat... meillä kun odotellaan vielä ensimmäisten puhkeamista... :)

  VastaaPoista
 2. Ei tarvitse, ikenillä saa hyvin mutustettua paloja irti! :) Mahtia, jos tuli tarpeeseen tämä! :)

  VastaaPoista
 3. Sopivasti tuli meillekkin tämä ohje!

  VastaaPoista
 4. Vois kans kokeilla. Meillä puoli vuotias jonka kaa pitäs yrittää tota sormiruokailua mutta äiti nii hermoheikko kaiken kaa ettei vaan tukehdu ��

  VastaaPoista
 5. Vois kans koittaa. Meillä puoli vuotias jonka kans pitäis alotella sormiruokailua mut äiti nii hermoheikko ku pelkään et tukehtuu iha kaikkee 🙈

  VastaaPoista