Kesäinen appelsiinirahka

by - kesäkuuta 02, 2015

Meillä mies on heikkona erilaisiin rahkajälkkäreihin. Toisin sanoen, varmat kiitokset saa, jos jääkaapista yllättäen löytyykin esimerkiksi mun tekemää mustikkarahkaa. Eipä siinä, olen nimittäin itsekin rahkajälkiruokien ystävä! Mun oma suosikki tosin taitaa olla mansikkarahka, ja muistan kun lapsena kotona herkuteltiin monesti hedelmärahkalla koko perheen voimin.

Rahkoissa parasta on niiden yksinkertaisuus ja helppous. Kunhan kotoa löytyy maitorahkaa ja vispikermaa, on rahkan teko sen jälkeen lastenleikkiä. Ja tuon maunhan voi päättää ihan sen mukaan, mitä kotona on tarjolla. Meillä sattui olemaan appelsiineja; ihanan raikasta ja kesäisen makuista. Mun blogi ei olisi mun blogi, ellei taas olisi tiedossa jotakin hyvin simppeliä ja iisiä, joten:


Kesäinen appelsiinirahka (4 annosta)

2dl maitorahkaa
2dl vispikermaa
1tl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 appelsiini kuorineen

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka ja sokeri. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori rahkan joukkoon. Paloittele myös loppu appelsiini rahkan joukkoon. Laita noin 15 minuutiksi jääkaappiin.

...kuten kuvasta voi päätellä, mä en ole mikään kaikista taitavin ruoan esillepanija. Mutta, hyvinhän tuo maistui, ja oli se Terokin taas tyytyväinen tähän pieneen iltaylläriin. Tein appelsiinirahkaa joskus aiemmin myös appelsiinimehun lopusta, mutta tuore appelsiini toimi kyllä huomattavasti paremmin!

Mikä rahka on sun suosikki?

Katso myös

0 kommenttia