Kotiseutumatkailua - Kuralan kylämäki

by - heinäkuuta 16, 2015

Tänään oli vuorossa oikein todellista lähiseutumatkailua. Täällä Turussa sijaitseva Kuralan kylämäki on ollut jo pitemmän aikaa ajatuksissa. Ei vain ole sattunut aikatauluihin sellaista sopivaa hetkeä, että olisi aiemmin ehditty käydä. Tänäänpä ihan ex-tempore päätettiin tutustua kyseiseen paikkaan, kun ei muitakaan suunnitelmia päivälle ollut, kauppareissun lisäksi. On todettu, että oikeastaan nämä pikaiset ja yllättävätkin retket toimii meidän kohdalla aika kivasti. Ilman sen kummempia odotuksia ja aikatauluja, reissut sujuu aina tosi hyvin, ja niistä jää kiva mieli.

Kuralan kylämäki on siis aito vanha maalaiskylä. Kylämäellä on ollut asutusta jo ainakin 600-luvulta asti. Nyt Kuralan kylämäki on Turun kaupungin omistuksessa oleva museo- ja kulttuurivirkistysalue. Kylämäellä ylläpidetään 1940–1950 -lukujen maalaismiljöötä. Rakennusten sisälle pääsee ihastelemaan vanhaa tunnelmaa ja muistelemaan omaa lapsuuttakin. Ainakin itselläni tuli käynnin aikana paljon tuttuja asioita ja tuoksuja mieleen omasta lapsuudesta, vaikka 80-luvun lapsia olenkin. Kuralassa on myös maatilan eläimiä, jotka varmasti ovat ne lasten suosikit koko paikasta.Yllättävän paljon kylämäeltä löytyi tekemistä. Oli kahvilaa ja lukuisia ulos laitettuja pöytäryhmiä, joiden ääressä olisi voinut syödä omia eväitä. Pihapelejä sekä lasten leluja. Eräässäkin ladossa olisi päässyt kokeilemaan matonkutomista. Näiden lisäksi Kuralan kylämäessä järjestetään erilaisia aktiviteetteja läpi kesän. Nyt heinäkuussa on esimerkiksi Ötökkäsafareita sekä muskaritoimintaa.


Kivaa oli, jälleen kerran. Viihdyttiin yllättävän kauan. Jopa niin pitkään, että eväät olisivat olleet aika hyvä idea. Kantorepun kanssa päästiin tosi hyvin liikkumaan pienempiäkin polkuja, ja lämpimästi siis suosittelen täällä käyville repun nappaamista mukaan. ..ja niiden eväiden. Meiltä taisi jäädä myös aika paljon vielä kiertämättäkin, joten toinen (tai useampikin) visiitti on varmasti edessä.

Ei loppunut lomapostaukset vielä ei. Huomenna vielä viimeinen koko perheen matkailukohde, ja sitten alkaa tämä loma olla aika lailla taputeltu. Sitten, todellakin, siirrytään vihdoin ihan muihin aiheisiin. ...mutta hetki nyt vielä lomaillaan!

You May Also Like

0 comentários