Kotiseutumatkailua - Wiurilan kartano

by - heinäkuuta 06, 2015

Miehen parin viikon mittaisen lomapätkän ensimmäinen lomatekeminen tarkoitti kotiseutumatkailua Salon suuntaan. Nettiselailun tuloksena löysin Halikossa sijaitsevan Wiurilan kartanon nettisivut, ja vaikutti juuri sellaiselta meitä miellyttävältä paikalta. Napattiin siis tavarat mukaan autoon ja lähdettiin ajelemaan kohti Halikkoa. Ajomatkaa Turusta Halikkoon kertyy vain reilu puolisen tuntia, joten mikään pidempi reissu ei ollut siis kyseessä. Vain pelkkä päiväretki.

Wiurilan kartanossa on paljon nähtävää. Muun muassa upea historiaa huokuva miljöö, taidenäyttelyt, museo ja hevostallit takaavat mukavan rennon ja rauhallisen päiväseikkailun. Me emme hyödyntäneet kartanon koko tarjontaa; tulimme lähinnä hakemaan uusia kokemuksia ja sopivan kiireetöntä lomanviettoa. Lisäksi osa paikoista, oli alkuviikolla kiinni. Tästä syystä me ainakin missasimme pari taidenäyttelyn osiota. Suosittelen siis, että kannattaa ajoittaa mahdollinen retki keskiviikko- ja sunnuntaipäivien välille (mikäli haluaa hyödyntää kartanon annin mahdollisimman monipuolisesti).
Mieluisinta kartanon tarjonnassa oli itselleni juuri nuo taidenäyttelyt. Terolle päällimmäisenä mieleen taas jäi kartanon idyllinen maalaistunnelma. Kummankin lempijuttuihin kuului eittämättä myös arviolta kymmenpäisen Ylämaankarjalauman näkeminen aivan metrien päästä, kun "karvalehmät" pitivät siestaa puiden varjossa. U ei omaa lempijuttuaan vielä osannut kertoa, mutta taideteosten katselu kiinnosti ja huvitti häntäkin. Vai liekö huvitusta aiheuttanut näyttelyoppaana toiminut isämies?

Wiurilan kartanon yhteydessä on myös Wiurila Golf. En itse golfista niinkään piittaa, mutta kieltämättä olisi tehnyt juuri tänään mieli päästä tarpomaan noita golfkentän hiekkateitä, kauniissa auringonpaisteessa. Näkymät olivat aivan upeat.


Jos siis mukavan leppoisaa (ja huomhuom edullista) kesätekemistä kaipaa, niin suosittelen ehdottomasti Wiurilan kartanoa! Oli ihana löytää taas uusi ja mielenkiintoinen paikka, näinkin läheltä Turkua!

Oletteko käyneet? Mitä piditte?

Katso myös

0 kommenttia