Pari päivää Poris

by - heinäkuuta 16, 2015

Nyt on taas ihana olla kotona, kun täältä maanantaiaamulla aika pian heräämisen jälkeen läksittiin Loimaalle, josta jatkettiin sitten taas tiistaiaamuna Porin suuntaan. Keskiviikkoilta toi meidät siis kotiin, ja voinpa kertoa, että nyt väsyttää. Käytiin loman kunniaksi Porissa hieman tavallista aktiivisemmalla reissulla. Melkoisen paljon ehdittiinkin tehdä ja nähdä, vaikka vain yksi yö oltiinkin.

Pori Jazzithan ovat nyt käynnissä, eikä meidän Porin matkan (saatika sitten Teron loman ajankohdan) osuminen samalle viikolle ollut mitään sattumaa. Käytiin siis luonnollisesti jazzeilla katselemassa meininkiä. Pori Jazzin yhteydessä järjestetään myös Pori Jazz Kids Festival. Jazzien lastentapahtumaan menoa suunniteltiin jo viime vuonna ("sitten ensi kesänä voidaan sitä ja tätä, kun lapsi on sitten jo sentään sen ja sen ikäinen.."), joten pakkohan se nyt tänä vuonna oli sitten oikeasti kokea, muutenkin kuin vain omassa mielessä.

Oikein leppoisa tapahtuma. Paljon lastenrattaita, aikuisia, piknik-vilttejä, vauvoja, juoksevia taaperoita, taaperoiden perässä juoksevia aikuisia, taaperoiän ylittäneitä juoksevia lapsia... No lapsiasioita ylipäänsä. ..mutta lastenkemuthan nää olikin! Me hengailtiin alueella lähinnä tiistaina. Keskiviikkona käveltiin alueen läpi, kun nopeasti vielä tsekkasin tiistaina unohtamani Kui Designin myyntikojun. Varsinainen festivaaliohjelma oli aika lailla (ei kovin yllättävää) lastennäköinen. Tiistaina oli hieno En värld full av liv -teatterikonserttiesitys, joka siis oli käytännössä Leijonakuningas ruotsiksi. Esittäjinä oli Ahvenanmaalta saapunut 60-henkinen kuoro sekä mm. liuta Ruotsista saapuneita muusikoita. Esitys oli sen verran pitkä (1,5h), ettemme sitä ihan kokonaan seuranneet, mutta hienolta se kuulosti ja näytti joka tapauksessa.


Tiistaina emme jazzailun lisäksi sen kummoisempia tehneet. Kävimme tekemässä pienen kyläilyn U:n isomummulla ja jälkeen suuntasimmekin jo kohti yöpaikkaa. U nukkui yönsä vieraassa paikassa hyvin (kuten yleensäkin), ja oli myös selvästi lomatuulella, kun heräsi aamulla vasta kello seitsemän (herää nykyään lähes kellon tarkasti 6:30). Hyvä että nukkui pidempään. Seuraavalle päivälle oli nimittäin aika paljon suunnitelmia.

Heti aamusta lähdettiin Reposaareen (tuttavallisemmin kuulemma Räpsöö ...joo, jep #vainporijutut). Porisivistymätön kun olen, en ollut kyseisestä paikasta aiemmin edes kuullut. Ei ollut siis minkäänlaisia ennakko-odotuksia! Ja mutta, ihanahan se oli, tietenkin. Reposaarestakin löytyi niitä ihania puutaloja, ja koko paikka oli muutenkin aika omanlaisensa. Ei oikein voinut välttyä saaristolaiskyläfiilikseltä.

Reposaaresta jatkettiin matkaa Yyteriin. Tästä sentään olin kyllä kuullut aiemmin jo. En kuitenkaan ollut omin silmin nähnyt. Kieltämättä se oletus, joka mulla oli Yyterin sannoista, oli melkoisen vaatimaton. En oikeasti osannut odottaa mitään niin mahtipontista, mitä se mun silmissä sitten loppujen lopuksi oli. Ihan hassua. Vielä hassummaksi meni ehkä eräskin vaipanvaihtopaikka, joka oli Yyterin parkkipaikalla. Kesä on kyllä vauvaperheelle helppoa ja vaivatonta aikaa matkustaa.
Hieno reissu, kaiken kaikkiaan. Ilmat olivat oikeastaan aika täydelliset. Ei liian kuuma, mutta kuitenkin sopivan lämmin, että tarkeni lyhythihaisella. Ei lainkaan vesisateita (paitsi paluumatkalla Turkuun) tai ukkosia. Paljon jäi vielä kiinnostavia juttuja tutkimatta, mutta niille onneksi on aikaa myöhemminkin. Tämän lomapätkän osalta Pori on nyt mun ja U:n kohdalta koettu. Tero palaa vielä vähän jazz-tunnelmiin loppuviikosta. Huominen on kuitenkin ihan koko perheen osalta täysin suunnitelmavapaa. Nyt kaivataan hiukan lepoa.

Katso myös

0 kommenttia