Kotiseutumatkailua - Forssan Museo

by - elokuuta 17, 2015

Vaikka lomakausi loppui jo tovi sitten, lähiseutumatkailu jatkaa voittokulkuaan meidän perheessä. Menneenä viikonloppuna oli vuorossa Forssa, hyvin pienimuotoisesti kuitenkin. Aika ennalta-arvattavaa ehkä tämän kesän perusteella, mutta arvatkaapa silti, missä me käytiin! No, me käytiin tietenkin museossa. Kahdessakin.

Forssan Museo on palkittu Vuoden Museona viime vuonna (2014), ja pakko sanoa, että en ihmettele. Tämän kesän tähän astisista museovierailuistaimme, tämä oli kenties kaikista kivoin. Äärettömän helppokulkuiseksi tehty (lapsiperhenäkökulma, kera lastenrattaiden, pelissä jälleen), elämyksellinen, viihdyttävä, monipuolinen ja yksinkertaisesti hieno! Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa tämä, jos Forssan suunnille on menossa. Tuo museon perusnäyttely, Kirjavan kankaan kaupunki, kertoo Forssan seudun elämästä 1800-luvulta yli 1900-luvun puolivälin.

Museo sijaitsee siis Forssan Kutomon alueella, joka jo itsessään on kiva vierailukohde. Kaunis ja tietynlaista arvokkuutta hehkuva ympäristö on täydellinen pienelle päiväkävelyretkelle. Forssan Museon viereisessä rakennuksessa oli myös Forssan Luonnonhistoriallinen Museo, jossa tietenkin kävimme myös. Emme osanneet tämänkaltaiselta museolta odottaa oikein mitään ennalta, mutta vierailu oli varsin positiivinen. Häkellyttävän paljon museovitriineissä majailevia täytettyjä eläinlajeja. Multa menisi koko elinikä, jos opettelisin tunnistamaan jokaisen ulkoa. Tämä museo on ainakin takuuvarmasti jokaisen eläinkunnasta kiinnostuneen taaperon ja vähän vanhemmankin lapsen mieleen, ja niin, kyllä aikuisenkin.
Museoretket saivat myös kivan hengähdyshetken, kun kävimme kierrosten välissä hieman kävelemässä ja läheisellä leikkipaikalla. Aika komea leikkipuisto muuten olikin tuolla ihan Kutomon vieressä!
Taas hivenen tylsästi annan pelkkää positiivista palautetta retkestämme, mutta kun oli kiva, tämäkin! Ehdottomasti suosittelen! Mä olen muuten naureskellut mielessäni, miten tylsiltä me varmaan kuulostetaan muiden korviin. Toisten lomaretket sisältävät ties mitä hullutuksia ja hauskuutuksia, kun me käydään vaan museoissa. (Ahahaa.) Museoissahan vaan pöly leijailee ja kaikki tavarat on ikuisuuksien vanhoja, eikös? Heh. No, kerronpa teille salaisuuden, museot on uusi musta!

You May Also Like

0 comentários