Museokortti ja pari museota

by - elokuuta 30, 2015

Tein heinäkuun lopussa varmasti yhden tämän vuoden parhaista ostoksistani. Ostin valtavan määrän kulttuuria. Kyseinen hankinta on ollut niin mieluisa, että haluanpa vinkata tästä vielä erikseen muillekin!Vuoden mittainen kulttuurimatka, kuten museokortti itseään markkinoi. Ja miksipäs ei? Kyseessä on siis kortti, joka avaa ovet lukuisiin museoihin, erittäin edullisella hinnalla. Museokortti on voimassa vuoden ajan ostopäivästä, ja se käy siis pääsylippuna lähes 200 museokohteeseen Suomessa. Hinta kortille tällä hetkellä on 54€. Kannattaa siis mielessään laskea, onko museokortti ostamisen arvoinen juttu. (Me ollaan tähän mennessä, yhden kuukauden aikana, käyty museoissa 21€ hintaisten pääsylippujen verran, per henkilö. Eli jo lähes puolet tuosta kortin hinnasta.)

Mulle tämä museokortti on tuntunut suorastaan lahjalta (vaikka maksoin ja hommasin sen ihan itse). Monissa taidemuseoissa on toki esimerkiksi ilmaisiltoja, mutta aikataulut eivät aina niiden kanssa ole natsanneet kovin hyvin. Täällä Turussa myös esimerkiksi Turun päivänä pääsee moniin museoihin maksutta (viime vuonnahan kävimme parissakin eri museossa), mutta kyseisenä päivänä yleisömäärät ovat melko suuret, ja tungokselta on vaikea välttyä. Museokortti mahdollistaa siis museokäynnit edullisesti milloin vain museoiden aukioloaikoina. Kaiken lisäksi, kortin kanssa voi vierailla museokohteessa niin usein kuin haluaa. Toisin sanoen, isommissa paikoissa voi tutustua vaikka yhteen näyttelyyn, ja tulla uudemman kerran katsomaan toista näyttelyä. Tavallisen pääsylipun hinnalla ainakin itse haluaisin "koko rahalle" vastinetta, jolloin ehdottomasti koluaisin koko paikan läpi yhden päivän aikana. Museokortin kanssa ei tarvitse miettiä sitä, onko informaatiotulva jo jopa hieman liiallinen.

Me olemme hyödyntäneet museokorttia siis aiemmin blogissakin nähdyssä Forssan Museossa ja täällä Turussa sitten Aboa Vetus & Ars Novassa. Jälkimmäinen varsinkin on sen verran laaja, että mielelläni palaan toistekin tutustumaan paremmin esimerkiksi vanhaan keskiaikaiseen kaupunkiin, jonka raunioiden ylle museo on rakennettu. Ars Novassa oli käyntimme aikana myös Turku Biennaali 2015 -taidenäyttely (esillä 30.8.2015 asti), ja sieltä löysimme Teron kanssa kumpikin mieluisia teoksia.

Tänään vaikutuimme taas hieman lisää, kun kävimme jälleen vinguttamassa museokorttejamme. Tällä kertaa Turun Taidemuseossa. Olimme kumpikin odottaneet aika paljon, että ehdimme käydä katsomassa siellä olleen Jacques Henri Lartiguen Riviera -valokuvanäyttelyn. Ja mitäpä voisin sanoa? Kannatti odottaa. Kyseinen näyttely on muuten 20.9.2015 asti esillä. Kokonaisuutena mielestäni erittäin laaja näyttely oli innostava, mielenkiintoinen, vaikuttava ja miellyttävä. Suosittelen lämpimästi siis lähtemään vähän kauempaakin tätä katsomaan!

Ja mitä siihen museokorttiin tulee, niin en oikeastaan keksi mitään parempaa tapaa käyttää 54 euroa. Ihminen, joka tykkää kulttuurista, osaa arvostaa tällaista hankintaa. Museokortti on siis hyvä sijoitus itseen, tai vaikka lahjaksi! Kortin avulla on oikeasti edullista harrastaa kulttuuria. Se myös madaltaa kynnystä lähteä kiertelemään museokohteita, kun joka kerta kukkarosta ei katoakaan sitä vajaata kymmentä euroa. Meidän perheen kohdalla se myös innostaa reissailemaan sellaisissakin paikoissa, joissa ei ehkä muuten tulisi käytyä.

Jos siis syksyyn kaipaa virikkeitä ja piristystä, niin hitto vieköön, ostakaa tämä! Saatte niin hyvää vastinetta rahalle! Meidän perhe on huumassa. Mutta me tykätäänkin taiteesta ja vanhoista asioista.

Katso myös

4 kommenttia

  1. Mekin ostimme museokortin vajaa kuukausi sitten. Tosi kätevä kortti! Olen haaveillut monissa museoissa käymisestä, mutta minusta on usein tuntunut kovalta maksaa yli 10 euroa sisäänpääsymaksua. Useat museot ovat myös niin isoja, että kertakäynnillä siellä on turhan paljon katsottavaa. Nyt, kun mukana kulkee vielä pieni kaveri, niin on mukava, kun museossa voi viipyä sen aikaa, kun pienokainen jaksaa. Kortilla voi piipahtaa samassa museossa pariinkin otteeseen ja kiertaa osion kerrallaan. Mukavaa tekemistä viikonlopuille, varsinkin kun ulkona on koiranilma.

    VastaaPoista
  2. Tää kortti on kyllä aivan mahtava keksintö! Just tällaiselle ihmiselle, joka tykkää käydä museoissa ja taidenäyttelyissä, mutta juurikin nimenomaan ei raaski maksaa sitä kymppiä joka kerta.. Multa ainakin itseltä jäänyt monta näyttelyä näkemättä sen takia, ettei vaan yksinkertaisesti ole varaa laittaa niin paljon rahaa pääsymaksuihin. :( ..mutta onneksi nyt on museokortti! :)

    VastaaPoista
  3. Ostettiin miehen kanssa Museokortit heti toukokuussa ja on nähty jo vaikka kuinka monta näyttelyä Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Helsingissä ja Mäntässä! Otettiin käyttöön kalenteri, johon merkitään kaikki näyttelyt. Onpa sitten mielenkiintoista katsoa vuoden umpeuduttua, missä kaikessa on käyty...

    VastaaPoista