Hieman erilainen perjantai-ilta - Tuorlan observatorio ja planetaario

by - lokakuuta 17, 2015

Eilisilta sujuikin hieman tavallisesta poikkeavissa merkeissä. Kaarinassa sijaitsevassa Tuorlan observatoriossa ja planetaariossa oli avoimien ovien ilta. Me, kuten ilmeisen moni muukin, kävimmekin kiinnostuneina paikan päällä. Kesän ajan oli useamman kerran mietteissä käydä tuolla planetaariossa, mutta jotenkin se aina vain jäi välistä. Hyvä, että nyt tuli mentyä. Oli varsin tunnelmallinen paikka, ilta-auringon laskiessa horisontin taakse, hehkuen punaista valoa.


Ihmismäärä oli melkoisen suuri, ja kulkureitit paikka paikoin ahtaat. Kantoliinan kanssa onneksi sujui varsin näppärästi liikkuminen lukuisissa portaissa ja ahtaahkoissa käytävissä. Tunnelma tosiaan oli jollain kummallisella tavalla mystinen ja vangitseva. Rauhoittava.

Planetaario on yleisölle avoin. Siellä järjestetään näytöksiä ja observatorio-kierroksia säännöllisesti. Aikataulut, aukioloajat ja lippujen hinnat löytyvät planetaarion omilta nettisivuilta. Avointen ovien päiviäkin nettisivujen mukaan järjestetään säännöllisin väliajoin.

You May Also Like

2 comentários

  1. Onpa jänskän näköisiä kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Tuo oli kyllä hieman tavallisesta poikkeava paikkakin! Mukava, että välittyy kuvista! :)

      Poista