Juustokakku ilman liivatetta

by - lokakuuta 04, 2015

Juustokakun tekeminen tuntuu usein isolta työltä, myönnettäköön: pitkälti liivatteen takia. Siksi halusinkin jättää sen kokonaan pois. Tämä, jos mikä on siis helppo juustokakku, eli juustokakku ilman liivatetta! Ainesosat ovat melko simppelit ja itse tekeminen samoin.

Rakastan hyydytettyjä juustokakkuja, mutta vihaan niiden tekemistä. Tämän takia syönkin juustokakkuni useimmiten kahviloissa. Se tulee pitkällä ajalla kuitenkin melko kalliiksi, joten kovin usein ei raaski viiden-kuuden euron kakkupalaa käydä nauttimassa. ...vaikka toden totta joka ikinen kahvilassa nauttimani juustokakkupala on aina ollut hintansa väärti! Tarkan markan pirkko kun yritän monesti olla, niin tottakai näen tässä heti säästökohteen.

En vain todellakaan pidä juustokakkujen tekemistä millään muotoa nopeana ja helppona. Mitä vähemmän ainesosia, mitä yksinkertaisemmat työvaiheet ja mitä nopeampi valmistusaika, sitä enemmän olen innostunut. Ja nyt löysin jotain, josta en edes aiemmin tiennyt. Juustokakku, joka hyydytetään pakastimessa, ilman liivatetta!


Tein tämän kakun U:n synttäreihin, suurien ennakkoepäilysten saattelemana. Mietin, miten kakku pysyy kasassa, ja sulaako se kuten jäätelö. Pakastimessa yön yli ollut juustokakku oli kuitenkin oikein onnistunut ja piti muotonsa hyvin, vaikka ehtikin sulaa useamman tunnin jääkaapissa ennen loppuillan viimeisiä iltapalarääppiäishetkiä. Koostumus kakulla oli myös mielestäni yhtä hyvä, mitä "aidolla" juustokakulla. Luonnollisesti maku oli niin hyvä, että haluan jakaa ohjeen teillekin. Itse löysin tämän ohjeen Pintariipaisuja-blogista, ja muokkasin sitä lähinnä keksien osalta.


Minttusuklainen juustokakku

Pohja
350g Mintunmakuisia suklaatäytekeksejä (esim. Rainbow, Domino)
50g sulaa voita

Täyte
2dl kermaa
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Valio Vaahtoutuva Vaniljakastike)
200g suklaata (esim. Marabou Maitosuklaa)
200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

Murskaa keksit muruiksi. Ota erilleen talteen n. 1dl muruja (nämä käytetään kakun koristeluun). Sekoita loppuihin muruihin sulatettu voi. Sekoita hyvin. Painele kakkupohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (leivinpaperi siis vain vuoan pohjalle, ei reunoihin). Pohja on valmis. Sen jälkeen tehdään täyte.

Vaahdota kerma ja vaniljavaahto ja sekoita ne keskenään. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetken. Sekoita suklaa vaahtoseokseen. Lisää seokseen tuorejuusto ja vispaa hyvin sekaisin. Kaada seos keksipohjan päälle ja ripottele kakun päälle vielä loput keksimurut.  Laita kakku yöksi pakastimeen. Ota sulamaan huoneenlämpöön reilu tunti ennen tarjoilua.




Omani ei ehkä koristelun osalta ole se kaikkein näyttävin ja kaunein, mutta voinpa kertoa, että maku korvasi moninkertaisesti sen, mitä ulkonäössä hävittiin. Tässä nyt joka tapauksessa äärimmäisen helppo ja yksinkertainen juustokakkuohje. Ilman liivatetta! Vai mitä sanotte? Voisiko tämä olla ennemmin työläs vai helppo juustokakku? Ainesosiakin voi muutella kätevästi oman maun mukaan. Kokeilkaapa, ja ihastukaa!


Katso myös

12 kommenttia

  1. Mietin, että tarviiko sitä välttämättä edes pakastaa? Itse olen tehnyt vastaavan juustokakku ja sitä en koskaan pakasta. Kuitenkin pysyy hyvin kasassa vaikka koostumukseltaan on tosi pehmeä. :) pitää joskus kokeilla tätäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! Enpäs tiedä! Mä olin jo epäileväinen tuosta pakastamisestakin, ja mietin, että miten nopeasti tuo sitten hyytyy ilman kylmää ja liivatetta? Mut aina tottakai helpompaa, jos ei tarvitse laittaa edes pakastimeen. :)

      Poista
    2. Ei tarvitse pakastaa. Törmäsin sattumalta tähän ohjeeseen ja kiinnitin huomion ihan samaan asiaan. Suklaa toimii kakussa hyydyttäjänä, joten hyytyy jääkaapissakin yön (tai muutaman tunnin) aikana. Pakastamisella ollut ehkä tarkoitus nopeuttaa jähmettymistä...

      Poista
    3. Noniin! Hyvä tietää siis tämäkin, kiitos Maiju! :)

      Poista
  2. Tämähän on ehdottomasti testattava :)
    Itsekään en aina tykkää läträtä liivatteella, mutta muuten minulla kyllä kestää kärsivällisyys ns seuraavan päivän kakkuihin :)

    Moona/Päälaellaan

    VastaaPoista
  3. Oi kuulostaa ihanalta! Täytyy muistaa, kun tulee leipomistarve. Liivatetta en muutenkaan käytä koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Testiin vaan. Makuhermot ovat tässä kyllä ihan äärirajoilla! :) Tekisi mieli syödä koko kakku!

      Poista
  4. Tätä täytyy kokeilla. Mikä oli käyttämäsi kakkuvuoan halkaisija? :)

    -Jny1986

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni meidän irtopohjavuoan halkaisija on 23cm. :)

      Poista
  5. Meillä suvussa kulkenut vuosia tämä resepti, mutta sain täytteellä 😆 juuri laitoin pakkaseen ja nautitaan mansikkahillon kanssa jotta sokeriöverit on taattu! 😅👌🌞

    VastaaPoista
  6. Nam! Kakku on niin herkullisen kuuloinen ja näköinen, että ajattelin kokeilla tätä ohjetta tulevana viikonloppuna!:) Käytitkö kuohu- vai vispikermaa? :)

    VastaaPoista