Kantotakit ja kantosuojat testissä

by - lokakuuta 25, 2015

Tänä syksynä erityisen paljon on mietityttänyt kantaminen ja nimenomaan siihen liittyvä pukeutuminen. Aiemminhan jo kerroin, että jalkineiksi meillä valikoituivat Stonzit, jotka saimme Ipanaiselta. (Stonzit ovat muuten olleet meillä käytössä nyt jo reilun kuukauden, eikä niiden saapumisen jälkeen olekaan muita jalkineita kaivattu!) Jalkineet eivät kuitenkaan koko vartalon lämpimänä pitämiseen riitä. Enkä ole itse kovin innostunut pukemaan lapsen päälle ulkohaalaria, kun kannan häntä liinassa. Oma aukinainen takki myös jättää kannettavan selän melko paljaaksi ainakin talven pakkasilla.

Sain nyt sopivasti Ipanaiselta testiin muutaman erilaisen kantotakin ja pari kantosuojaa. Erojahan noissa on mielestäni paljonkin, joten oli kiva päästä kokeilemaan ihan kunnolla, mikä olisi toimivin ratkaisu meille. Löytyisiköhän näistä teille lukijoillekin sopiva kantovaatetus?


Kantotakit


Kantotakithan toimivat kuten normaalit takit, mutta mukautuvat paremmin kantamiseen. Nyt testaamissani takeissa oli kaikissa vetoketju selässä, ja tietenkin edessä. Näin kantotakkiin kuuluvan paneelin sai laitettua joko etu- tai selkäpuolelle, kantotavasta riippuen. Kantotakki puetaan siis päälle kuten tavallinen takki, ja kannettava jää takin sisään.

Mam All weather -kantotakki

Mamin All weather -kantotakki on tuulen- ja vedenpitävä. Oikein sopiva ulkoiluun, mutta ulkonäöltään käyttökelpoinen kyllä muutenkin. Tätä takkia voi käyttää myös jo raskausaikana. Malliltaan tämä takki on A-linjainen, mutta helman kiristysnyörin avulla sen saa mukavasti hieman pussimaisemmaksi ja samalla myös suojaammaksi. Takin mukana tulee myös kannettavalle suloinen päähine suojamaan kasvoja ja niskaa.
Mamin All weather -kantotakista jäi itselleni hyvä fiilis. Tämä tuntui sellaiselta hyvin varmalta valinnalta niin keliin kuin keliin. Kylmimmät pakkaset toki jäisivät ainakin itselläni tämän kanssa väliin. Erityisen hyvältä tämä takki tuntui juuri tällaisiin syysilmoihin. Tuulen- ja vedenpitävyys on ihan ehdoton vaatimus syystakilta. Ulkonäöltä takki näytti mielestäni tosi hyvältä! Pukiessa päälle tuli aluksi lievästi tuulitakkifiilikset, mutta kun sain takin kiinni, yllätyin siitä, miten kivalta se sitten loppujen lopuksi näytti.  Ennen kaikkea se tuntui hyvältä ja miellyttävältä päällä. Tätä voisin kuvitella käyttäväni kyllä niin lenkillä kuin ihan kaupungillakin.


Liliputi Mama Coat -kantotakki


Liliputin Mama Coat on säänpitävä ja kestävänoloinen takki. Lämmin materiaali sekä monipuoliset säätöominaisuudet vakuuttivat. Kantomahdollisuus takkia käyttäessä on niin selässä kuin etupuolellakin. Malliltaan takki on myös mukavan istuva ja näyttää ryhdikkäältä päällä. Takista saa erikseen ostettavan raskauspaneelin avulla erittäin pitkäkäyttöisen takin jo odotusaikaan. Mama Coatin suunnittelussa on otettu huomioon myös pukemismukavuus. Kainaloiden alla olevien vetoketjujen avulla saa selkäkannossa olevan lapsen kanssa takin helpommin puettua ja riisuttua.Liliputin Mama Coat tuntui näistä takeista kaikista teknisimmältä, hyvässä mielessä.  Ensimmäinen mielikuva takista oli ulkoilutakki, mutta tovin takkiin tutustuttuani totesin sen olevan istuvuutensa ansiosta myös varsin hyvin kaupunkikäyttöön sopiva. Takissa oli monta hyvää ominaisuutta (kuten vaikkapa hihansuiden peukaloreiät) ja se vaikutti melko varmalta valinnalta. Mama Coatista löytyy myös monta eri väriä, neutraalimpaa ja räväkämpää! Takin malli oli itselleni kaikista tutuin, sillä kaikki syystakkini ovat polvipituisia ja hyvin samantyyppisiä, mitä tämä. Ehkä siitä syystä se tuntuikin kotoisalta.


Junah duffeli -kantotakki


Junahin duffeli on 100% villaa, ulkonäöltään näistä kolmesta ehkä parhaiten kaupunkikäyttöön soveltuva. Kantomahdollisuudet ovat takin kanssa niin etu- kuin selkäpuolella. Raskauspaneelin kanssa tämäkin kantotakki soveltuu hyvin myös odotusajan takiksi. Junahin kantotakki on lämmin ja pehmeän tuntuinen päällä. Lämpimän ja hengittävän villan myötä takki soveltuu niin kevät-, syys- kuin talvikäyttöön.Junah tuntui todella ihanalta! Ja itse tykästyin juurikin sen ulkonäköön. Lapsikin tuntui viihtyvän tämän takin uumenissa parhaiten. Sadekeleihin tätä en ensimmäisenä valitsisi, mutta varsinkin talven lumituiskuihin kelpuuttaisin mieluusti! Junah oli helppo ja nopea pukea. Se oli malliltaan ja ominaisuuksiltaan mielestäni melko simppeli, mutta samalla tästä syystä todella vaivaton pukea päälle.


Kantosuojat


Kantosuojat on tarkoitettu käytettäviksi oman takin kanssa. Kantosuojia on useita erilaisia, kuten esimerkiksi kantopaneeli, joka kiinnitetään oman takin vetoketjuihin tai kannettavan ja liinan päälle solmittava suoja, jonka kanssa oman takin voi jättää auki. Kantosuojat ovat myös takkeja edullisempi vaihtoehto.


ByKay -kantosuoja


ByKayn kantosuoja käy minkä tahansa kantovälineen kanssa. Se solmitaan kantajan ympärille suojassa olevien narujen avulla. Tätä kantosuojaa saa kahdessa eri värissä, tummemmassa ja vaaleammassa denimissä. Tämän lisäksi suoja on käännettävä ja toisella puolella on ihanaa harmaata trikoota, tähtiprintillä höystettynä. ByKay on myös monikäyttöinen, sillä kantamisen lisäksi sitä voi käyttää suojana niin rattaissa kuin kaukalossakin. Voisinpa itse tarvittaessa laittaa tämän myös turvaistuimessa istuvan vuosikkaan päälle lisälämmikkeeksi.Testikokemukseni tästä oli todella positiivinen. ByKay tuntui omaan käyttöön hyvin sopivalta.  Suojan pukeminen oli helppoa ja se peitti lapsen mukavasti. Lapsen niskaan tulevaa osaa sai kiristettyä ja se suojasi hyvin. Etuna kantosuojassa on se, että se sopii kaikkien takkien kanssa. Suoja asetellaan lapsen ympärille ja oma takki jätetään auki. Mulla itsellä on talveksi pari villakangastakkia, joissa on napit, joten näiden käytön kannalta kantosuoja olisi hyvä ratkaisu.Jos unohdetaan hetkeksi tuo kantaminen, niin on pakko myös kehua tuota kantosuojan lisäominaisuutta. Meillä on rattaisiin erikseen oma lämpöpussi, mutta joissain tilanteissa se on liian kuuma lapsen selän puolelta, kun taas etupuolelle ylimääräinen peittokerros ei olisi pahitteeksi. ByKay olisi näihin tilanteisiin varsin hyvä ratkaisu!


Kumja -kantopaneeli


Kumjan kantopaneelin avulla oman takin saa muutettua kantotakiksi. Kumjassa on se etu muihin kantosuojiin verrattuna, että sitä voi käyttää jo raskausaikana, kun paneelin yläosan kiristää, ja alaosa tuo takkiin lisää leveyttä. Näin oma takki muuntuu raskausaikaan sopivaksi. Paneelia on kahta eri malllia; talvikeleille topattu ja välikauteen kevyempi malli. Kumjaa hankittaessa, tulee tarpeeseen myös vetoketjuadapteri. Oikea adapteri tulee valita oman takin vetoketjun perusteella.Kumjasta luin itse jo joskus raskausaikana. Se olikin oikeastaan ainut kantosuoja, jonka ennestään tiesin. Nyt testin perusteella Kumja vaikutti melko näppärältä. Se oli helppo laittaa vetoketjujen avulla takkiin valmiiksi kiinni, ja varsinainen takin pukeminen olikin suht vaivatonta. Omassa mustassa talvitakissani se lisäksi oli täysin huomiota herättämätön, ja näytti siltä kuin kuuluisi takkiin. Ja Kumja myös tuntui hyvin mukavalta päällä. Meillä myös mies kantaa, joten Kumja olisi aika unisex-valinta, ja adaptereiden avulla paneelin saisi helposti meidän molempien takkeihin kiinni.


Kantotakeissa siis hyvää oli niiden monipuolisuus, ja mahdollisuus kantaa niin edessä kuin selässä. Kaikki testissä olleet takit muuntuvat myös tarvittaessa raskausajan takiksi, ja ovat näin käytöltään pitkäikäisiä. Jokaista takkia voi myös käyttää tavallisena takkina, kun irrottaa tuon takkiin kuuluvan kantopaneelin.

Kantosuojissa hyvää taasen on se, että ne sopivat jo olemassaolevien takkien kanssa. Suojat ovat siis takkeja edullisempi vaihtoehto. Kantosuoja on hyvä silloin, kun lasta kannetaan etupuolella. Erillisen kantosuojan kanssa pukemista on tietenkin hieman enemmän, mitä esimerkiksi takin, tai omaan takkiin kiinnitettävän kantopaneelin kanssa. Erillinen suoja kuitenkin antaa taasen enemmän pelivaraa juuri siihen oman takin valintaan.

Ipanaisen verkkokaupasta voit tutustua erilaisiin kantovaatevaihtoehtoihin, ja valita sen sinulle parhaiten sopivan. Ipanaisen sivuilta löytyy myös paljon lisätietoa jo postauksessa esitellyistä tuotteista, sekä lukuisia muita kantovaatevaihtoehtoja!

Yhteistyössä Ipanaisen kanssa.

You May Also Like

8 comentários

 1. Olisipa kyllä käteva joku tuollainen kantotakki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa mietin! :) Luulen, että päädyn itse kuitenkin tuohon kantosuojaan, kun meidän kantaminen on ulkona kuitenkin sen verran vähäisempää, niin kantosuoja olisi kätevä! :)

   Poista
 2. Mulla on itsellä käytössä tuo Mamin All weather -kantotakki, ja oon tykännyt siitä ihan älyttömästi! Iso plussa tulee sen oikeesti kivasta ulkonäöstä kantopaneelin kanssa sekä ilman, ja olen vedellytkin takin kanssa vähän joka paikassa :) Mulla tuo takki toimi myös koko viime talven käytössä kantaessani meidän vastasyntynyttämme, vaikkei se talvitakki olekaan. Vauva ja useita kerroksia kantoliinaa lämmittivät vatsaani sopivasti, ja sen lisäksi sujautin takin alle vielä ihanan lämpimän villatakin, josta saimme extra-lämpöä molemmat. Toki koko talvi oli onnekseni melko leuto, sillä ihan purevilla pakkasilla tuokaan kombo ei ole ihan tarpeeksi.

  Ja hei! Tuo Junahin duffeli näytti tosi kivalta! Täytyypä tutustua tarkemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi All weather -takki oli mulle kyllä tosi positiivinen yllätys! Se tuntui tosi hyvältä päällä, ja varmaan just nyt kun ollut niin leutoja talviakin, niin tällä pärjää kyllä ympäri vuoden, kunhan on hyvä välikerros. :)

   Poista
 3. Mä ompelin kantopaneelin itse. Ulkoilukangasta, irroitettava (pari nepparia ylhäällä ja alhaalla) 3krs flrecevuori. Mulla on samanlaiset vetoketjut sekä syystakissa että toppatakissa joita käytän eniten, joten sama paneeli sopii niihin. Kangas maksoi 5e yhteensä, vetoketju oli omasta takaa ja neppien laitto neppipressillä taisi olla 10snt per neppi.
  Mulla on ollut kyllä kantotakki ja babyidean villakantoviitta edellisten lasten kanssa, joten kokemusta niistäkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevää! :) Ja itse tehtynä saa ainakin juuri sellaisen omiin tarpeisiin sopivan. Kunhan vaan taidot riittäisi! Heh.. :) ..mä en oo NIIN kätevä käsistäni. x) Mutta musta on hienoa, että toiset on! :)

   Poista
 4. Minä olin ihan hukassa näiden kantojuttujen kanssa ja päädyin tilaamaan kettunainen.fi: stä vähän erikoisemman takin. Keväällä vauvan synnyttyä valitsin M-koon, koska ajattelin, että olen syksyyn mennessä saanut raskauskilot karistettua... Kilot ei ole lähteneet ja vauva on kasvanut, joten takki on nyt ahdas.

  Olen ahkera kantelija, koska koiraa ulkoiluttaessa kantoreppu on kätevämpi kuin lastenrattaat. Keväällä ajattelin, että tietysti ulkoillaan rattaiden+koiran kanssa, mutta se ei niin vaan kätevästi käykään. Eikä kantaminen ole niin kätevää kuin annetaan ymmärtää... Kesällä oli helppoa, kun vauvaa ei tarvinnut juurikaan pukea vaan meni takin alla, mutta nyt kun en oikein tiedä, mitä laitan vauvalle päälle ja mitä itselle ja missä järjestyksessä meidät puen :)

  Tuo Junah-duffeli miellyttää mun silmää eniten, mutta käytännössä sille olisi harvoin käyttöä, koska yleensä kantelen vauvaa vain lenkillä enkä kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junahin duffeli oli kyllä ihana! Talvella voisin kyllä itse laittaa sen lenkille päälle, toki riippuen millaisessa maastossa lenkkeilee. :)

   Mä oon kanssa ollut ihan hukassa tuon syyskantamisen ja pukemisen kanssa. Tää takkien ja suojien testaaminen nyt vähän auttoi ja selvensi omia ajatuksia! :)

   Poista