Meikittömyys ja sen korostaminen

by - lokakuuta 27, 2015

Olen aina ollut vaatimaton meikkaaja. Toki on ollut kausia, jolloin on tullut meikattua vähän enemmänkin, mutta pääsääntöisesti meikkaaminen on tarkoittanut ripsivärin lisäksi peitevoidetta silmänalusiin, kera satunnaisen poskipunan ja puuterin. Raskausaikana vähensin meikkaamista entisestään, kuten ylipäätään kaikenlaista kosmetiikkaa, ja viimeistään lapsen syntymän jälkeen meikkaamiseni loppui melkeinpä kokonaan. Nykyään laitan meikkiä hyvin harvoin, ja se todella rajoittuu pelkkään silmänalusten vienoon peittämiseen sekä ripsiväriin. En pidä sitä mitenkään ihmeellisenä asiana, jos lähden kaupungille, ja olen unohtanut laittaa ripsiväriä.Tästä syystä olenkin viime aikoina ollut hieman hämilläni kaikenlaisista meikittömyys-haasteista sun muista. Meikittömyyden korostaminen tuntuu hassulta. Eikö meikittömyys ole luonnollinen tila? Miksi siitä pitää tehdä niin suuri numero?

En nyt missään nimessä tarkoita sitä, ettei saisi meikata. En oikeastaan puhu meikistä ja meikkaamisesta nyt laisinkaan. ...vaan siitä, että ilman meikkiä olemisesta ei mielestäni tarvitse tehdä mitään urotekoa tai rinnastaa sitä maailman kahdeksanneksi ihmeeksi. Ei meikittömyyteen pitäisi tarvita ohjeita ja neuvoja (tällaisiakin olen netistä bongannut), vaan sen pitäisi olla täysin normaali tila. Meikkaamista varten niitä ohjeita kaivataan, ja hieno ja taiten tehty meikki on mielestäni isompi saavutus kuin puhtaat kasvot.

Meikillä on todellakin paikkansa tässä naisten maailmassa, mutta ihan yhtä lailla on meikittömyydelläkin. Meikittömyyden korostaminen pitäisi unohtaa, koska eihän siinä ole mitään ihmeellistä. ..tai onhan siinä, niin kauan kuin me naiset uskottelemme toisillemme niin. Niin kauan kun me tarvitsemme haasteita ja ohjeita meikittömyyteen, on jokin mielestäni pielessä.


You May Also Like

16 comentários

 1. Totta! Mullakin on lapsen myötä meikkaaminen vähentynyt, mutta edelleen tunnen itseni ihan räjähtäneen näköiseksi jos poistun ulos ilman pientä ehostusta kiitos super huonon ihon... Mutta parilla tuotteella täällä mennään, enkä todellakaan koe jaksa käyttää peilin edessä kuin max 15 minuuttia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkaamisen vähentäminen on kyllä hyvä valinta monessa mielessä. Ihan jo pelkästään vaikkapa ajankäytöllisesti. :)

   Poista
 2. No älä muuta sano! Päivä meikittä yms mitä näitä haasteita nyt on niin tuntuu jotenkin niin typerältä ajatukselta. Vapaapäivisin en meikkaa koskaan ellen ole menossa jonnekin ja voin aivan yhtä hyvin kulkea julkisella paikalla meikittä, joten en myöskään koe tota mitenkään korostamisen arvosena juttuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Se on justiinsa tosi hassua. Eikös me synnytäkin ilman meikkiä. Millonkohan alkaa vastasyntyneiden kuviin ilmestymään hashtagit #nomakeup ja #badhairday.......

   Poista
 3. Mä en ole vuosikausiin meikannut muuten kuin ehkä johonkin erityisiin juhlatilanteisiin tms. Ja ihan vaan koska olen laiska! Mömmöjen pois peseminenkin tuntuu niin vaivalloiselta.. Ja nyt on muutenkin (raskauden myötä) alkanut hirveästi kiinnostamaan kaikki kemikaalikuormitukset. Käytän mielelläni vain tuotteita joissa ei ole säilöntä-, väriaineita, hajusteita tai parabeeneja jne. Mulla on luonnostaan pitkät mustat ripset ja tummat kulmakarvat jotka ei muutenkaan paljon laittoa vaadi. Lapsen syntymän myötä silmänaluset on melko tummat mutta eipä ole menoa haitannut :D En edes ajattele koko meikittömyys asiaa ihmisten ilmoilla liikkuessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkaamisessa kyllä ärsyttävintä on ehdottomasti tuo meikin poisto!! Se on jotain niin raivostuttavaa.

   Toi on mielestäni just se, mihin pitäisi pyrkiä, ettei tietoisesti ajattele kulkevansa kadulla meikittä. Koska, ei muutkaan ihmiset edes kiinnitä huomiota siihen.

   Poista
 4. Hep hep! Täällä toinen joka meikkaa öööööö no jos on jotkut juhlat (lakkiaiset tms.) Jos silloinkaan :D

  VastaaPoista
 5. Voi, ihan samaa mieltä! Mulla ei ole mitään väliä, kuinka paljon kukin meikkaa, laittaa ripsipidennyksiä ym. mutta oon kiinnittänyt huomiota samaan, että meikkaamattomuudesta on tullut joku erityinen rohkeudenosoitus ja asia, josta pitää vähintäänkin mainita jonkun #nomakeup -hashtagin muodossa. On tää vaan kumma maailma nykyisin. :)

  -Emma/My Exploration (En tykkää, miten Google haluaa laittaa mulle automaattisesti noin pöhlön nimimerkin :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, musta on hassua, että on jotenkin tosi oleellista mainostaa sitä, että ei ole laittautunut. Eihän siinä ole mitään ihmeellistä! :D Mä en laittaudu oikein nimeksikään arkena, mutta en pidä sitä saavutuksena, vaan päinvastoin. :D

   Poista
 6. Tosi hyvä kirjoitus! Olen samaa mieltä ja olen miettinyt tätä usein itsekin. Miettinyt juurikin sitä, miksi tehdään niin suuri numero meikittömyydestä ja miksi joka paikasta pursuaa meikittömyyshaasteita sun muita. Monesti olen törmännyt siihenkin, että naiset pitävät itseään rumana ilman meikkiä ja kauhistelevat luonnollisia kasvojansa, mikä on mun mielestä aika käsittämätöntä. Itse en meikkaa koskaan, siis en oikeasti koskaan, en edes juhliin. En halua, eikä minua kiinnosta. Luonnollisuuden pitäisi olla tavallista ja normaalia, eikä mikään hämmentävä tai häpeiltävä tai erikseen mainittava asia :) Ihan kuin luonnollisuus olisi jotenkin friikkiä. Hassua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se kauneus on sitä luonnollista. Meikillä voi korostaa, mutta kauneus lähtee kuitenkin ihmisestä itsestään. Ja kaikissa meissä on jotakin kaunista.

   Poista
 7. hyvä postaus, oot tosi kaunis! :) mä en meikkaa ikinä, koska tykkään luonnollisuudesta :)

  VastaaPoista
 8. Ei meikillä ole paikkaa kaikkien naisien maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todella kaikkien naisten maailmassa olekaan, ja sitä suuremmalla syyllä meikittömyyden pitäisi olla täysin luonnollinen asia, jota ei sen kummemmin tarvitsisi korostaa. :) Meikittä tai ilman, kauneus näkyy muista asioista. :)

   Poista