Taidenäyttelyssä taaperon kanssa

by - maaliskuuta 12, 2016

Me vietimme tänään kulttuuripainotteisen aamupäivän, kun kävimme koko perhe Wäinö Aaltosen Museossa. Saara Ekströmin Alkemia-näyttely on WAMissa esillä 5.2.-24.4.2016, ja annankin tälle näyttelylle erittäin vahvan suosituksen. Samassa rakennuksessa sijaitsevassa Valokuvakeskus Perissä taas oli puolestaan Mari Hokkasen Set & Setting -valokuvanäyttely, joka on esillä 4.-22.3.2016.

Mari Hokkanen on itselleni erittäin tuttu taiteilija, sillä opiskellessani Voionmaan Opistolla valokuvausta vuosina 2011-2012, piti Mari meille muutaman opetuskokonaisuuden. Saara Ekström taasen olikin minulle ennestään vieras nimi, mutta Alkemia-näyttely oli hyvin mielenkiintoinen ja miellyttävä näyttelykokonaisuus. Koin näyttelyn siis hyvin vaikuttavaksi, ja varmasti se jää tästä syystä mieleeni vielä pitkäksi aikaa.Itse taidemuseossa oleminen oli nyt todella helppoa. Siihen oli yksi erityinen syy. Saatiin jokin aika sitten valita vasta-avatusta Tuutilullan verkkokaupasta Skiphopin valjasreppu, ja U on ollut siitä aivan haltioissaan. Alunperin repulle oli tarvetta nimenomaan näiden meidän museo/taidemuseoretkien takia. Rattaissa ei rakas, riehakas ja toimelias lapsemme ole näillä taidenäyttelyretkillä viihtynyt enää hetkeen, ja käveleminenkin on alkanut muuttua lähinnä juoksemiseksi, joten pistorasiat ja taideteokset ja -installaatiot saavat olla varuillaan. Niinpä, valjasreppu vaikutti sopivan inhimilliseltä ratkaisulta. Tänään testattiin reppu ensimmäistä kertaa juuri tässä käyttötarkoituksessa, ja pakko kehua, että oli miellyttävää! U pääsi kiertelemään melko vapaasti näyttelysaleissa, mutta repussa olevan hihnan avulla saimme hallittua kulkureittejä hyvin. Käynti oli siis rento ja leppoisa, kun se olisi voinut olla myös rimpuilevan lapsen kiinniottamista ja kiukuttelua... Tai siis, kyllähän te tiedätte...

Mikäli Tuutilullan verkkokauppa on vielä uusi tuttavuus, niin kannattaa tutustua! Tuotevalikoimassa on paljon ihania lasten sisustustuotteita ja tarvikkeita, kuten vaikkapa juuri näitä valjasreppuja.


Meidän perhe ei ole tunnettu siitä, että kierrettäisiin lastentapahtumia viikonloppuisin. Ennemminkin tykkäämme ainakin nyt käydä rauhallisemmissa paikoissa. Taidemuseot ja museot, sekä kulttuuritapahtumat ovat niitä, joihin yleensä huomiomme kiinnittyy. Wäinö Aaltosen Museota ja Valokuvakeskus Periä haluaisinkin vinkata muillekin lapsiperheille ajanvietteeksi (ellen sitä moneen otteeseen ole aiemmin tehnyt, nämä kun ovat suosikkipaikkojani Turussa). WAM:iin pääsee "ilmaiseksi" Museokortilla (alle 4-vuotiaat lapset täysin maksutta). Periin taasen ei ole pääsymaksua ollenkaan. Ja lisävinkkinä vielä sellainen, että huhtikuun alussa WAM:ssa järjestetään lasten viikonloppu!

*Valjasreppu saatu blogin kautta.

Katso myös

0 kommenttia