Marenkikakku - ohje ilman etikkaa

by - toukokuuta 01, 2016



Tämän vapun raikas kahvipöydän herkku on marenkikakku. Niin hyvää, että piti tehdä oikein kaksin kappalein. Hupsista.. Tällä ohjeella olen itse onnistunut joka kerta, joten uskaltaisin optimistisesti lupailla, että Sinäkin onnistut! Olen tehnyt marengit aina helpolla ja vaatimattomalla ohjeella ilman etikkaa. Ja koska tämän blogin ruokaohjeiden teema on aina ollut se helppoa ja nopeaa (ja mielellään hyvin perusraaka-aineista), niin ilman etikkaa mennään nytkin! Valmistamiseen menee aikaa noin tunti.

Tästä voi tehdä minkälaisen ja mallisen tahansa. Omani muistuttaa ehkä marenkikakkua enemmän oikeastaan marenkipiirakkaa. Kerrosten määrällä ei ole tietenkään ylä- eikä alarajaa, kuten ei täytteidenkään määrällä.

Raikas marenkikakku

Pohja:
3 kananmunan valkuaista
1-1,5 dl sokeria
Hyppysellinen vanilliinisokeria

Täyte:
2 dl vispikermaa
Hedelmiä ja marjoja

Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. (Laita keltuaiset säästöön ja käytä johonkin muuhun myöhemmin.) Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun se ei putoa käännettäessä astia ylösalaisin. Lisää sokeri ja vanilliinisokeri valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Muotoile marenkitaikina kakkupohjaksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita uuniin 35 minuutiksi, jonka jälkeen laita uuni pois päältä ja anna marenkien olla uunissa vielä 20 minuuttia.

Kun pohja on uunissa, vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi ja pilko hedelmät ja tarvittaessa marjat valmiiksi. Kun otat kakkupohjan uunista, siirrä se tarjoiluastiaan ja kaada kakun päälle kermavaahto ja hedelmät ja marjat.



Tällä kerralla kakkuun laitoin täytteeksi kermavaahdon lisäksi banaania, kiiviä, granaattiomenan siemeniä ja mangoa. Hurjan hyvää! Ja, kuten jo sanoin: täydellinen vappupäivän herkku!


Katso myös

2 kommenttia

  1. Ootko kuullut siitä vieläkin helpommasta marengista? Kikhernetölkin liemi vatkataan sokerin kanssa, ei siis tarvitse edes erotella mitään. :D Olin vähän skeptinen kun ekaa kertaa kokeilin, mutta ällistyttävää kyllä se ihan oikeasti toimii! Eikä todellakaan maistu kikherneiltä uunista tullessaan. Noin isoja marenkeja en tosin ole kokeillut tehdä, täytyykin joku kerta testata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mä olen muuten joskus lukenutkin tuosta! Meillä tosin ei syödä koskaan kikherneitä (en edes tiedä miksi, koska ihan hyvin voitaisi syödä..), niin kokeileminen on sen takia jäänyt. :D Mutta tää olis hyvä laittaa muistiin, jos vielä joskus ostaa sen kikhernetölkin, niin muistaa, ettei heitä hukkaan! :)

      Poista