Arboretum Yltöinen - paratiisi Piikkiössä

by - kesäkuuta 28, 2016

Meillä on jo viime kesästä alkaen ollut tapana lähteä reissuun ex-tempore, ja auton käynnistyessä on vielä täysin päättämättä, minne olemme menossa. Näin päädyimme viime kesänä muun muassa geokätköilemään Kemiöön ja Sauvoon sekä Wiurilan Kartanolle ihastelemaan eläimiä ja taidetta. Ei kovin pitkän aikaa sitten, samantyyppisen reissaamisen ansiosta, päädyimme löytämään jotakin superhienoa (meidän mittapuulla).

Ajellessamme Piikkiön ohitse, mies huomasi kyltin Luonnonvarakeskus ja (kun muistin, että viime kesän intoilupaikkamme Jokioisten Elonkierto on myös Luonnonvarakeskuksen esittelypuisto) huikkasin nopeasti kuskin hommissa ollutta miestä kääntymään kyseiseen suuntaan. Eipä pettänyt Luonnonvarakeskus meitä taaskaan. Periltä löytyi upea puutarha, Arboretum Yltöinen.

Yltöisten Arboretum on siis Luonnonvarakeskuksen ylläpitämä puulajipuisto, joka on perustettu 1930-luvulla. Puistossa on muun muassa mittava määrä Alppiruusuja, joiden kukinnasta me hieman myöhästyimme. En oikeastaan osaa kertoa tästä paikasta muuta kuin sen, miten rauhoittava kokemus se oli. Aidattu puistoalue oli kuin paratiisi. Linnunlaulu, auringonpaiste, metsä ja metsän monimuotoiset lajikkeet herättivät aistit hyvin kokonaisvaltaisesti. Tämä paikka on sellainen, joka pitää vain ehdottomasti nähdä ja kokea omin silmin. Mikäli luonto ja erilaiset kasvit ja kukat kiinnostavat, tai mikäli vain kaipaa irtiottoa keskustan hälinästä, suosittelen todella vahvasti tutustumaan Arboretum Yltöisiin. Tarkemmat osoitetiedot ja aukioloajat löytyvät Luonnonvarakeskuksen omilta sivuilta.
Katso myös

0 kommenttia