Kesäreissulla Korkeasaaressa

by - kesäkuuta 05, 2016

Polkaistiin tämän kesän reissailu käyntiin oikeastaan aika yllättäen, kun perjantaina heitin ilmoille työpäivän jälkeen viikonloppuretken Helsinkiin. Siitä pari tuntia, ja olimmekin jo matkalla Loimaalle, josta seuraavana aamuna suuntasimme mummin kera Korkeasaareen eläimiä ihmettelemään.

Päivä oli onnistunut, ja vaivaton. Menimme autolla Mustikkamaalle, ja kävelimme siitä vajaan puolen kilometrin matkan itse eläintarhaan. U reissasi suurimman osan Korkeasaaren ajasta rattaissa. Koko eläintarhan alue olikin onneksi esteetön, joten kulkemaan pääsi leppoisasti. Ei tarvinnut, kuten monissa muissa paikoissa, etsiä jatkuvasti hissiä tai vaihtoehtoisia kulkureittejä.

Me aikuiset taidettiin olla huomattavan paljon enemmän innoissamme eläimistä, mitä U, joka heti Korkeasaareen saavuttuamme innostui nähdessään parkkipaikalla kaksi moottoripyörää. "M-popo! M-popo!" -huudot kuuluivat varmaan kilometrin säteellä kaikille kanssavierailijoille. Toisaalta taas, mopojakin suurempaa ihastusta ja innostusta aiheuttivat kanit. Niitä juostiin katsomaan ja lääpittiin reuna-aitaa. Osoiteltiin ja huudeltiin: "Pupuu!! Pupu! Pupuu!!". Ja kun kirjoitin passiivimuodossa, tarkoitin tietenkin vain U:ta. Leijonat, visentit ja muut jäivät siis auttamattomasti täysin kakkosiksi kaneille. Ei ole meillä kanin voittanutta!

Aikuisten suosikkeja taisivat kuitenkin olla eksoottisemmat eläimet. Kissalaakso oli valitettavan hiljainen. Kissaeläinten kannalta parempi vierailuaika taitaisikin olla myöhäisempi päivä, kun nyt olimme liikenteessä aamupäivällä ja keskipäivällä, jolloin kyseiset eläimet taitavatkin ennemmin lähinnä nukkua. En osaa nimetä yhtä eläintä, joka olisi säväyttänyt eniten. Kaikki linnut, karhut (jotka nekin nukkuivat kissojen tapaan), tiikerit ja leijonat olivat tietenkin upeita. Kuten myös hirvet, milut ja kamelit. Moni eläin jäi meiltä näkemättä, kun pienenkään etsiskelyn jälkeen ei tarhassa näkynyt ketään. Eniten näistä "missatuista" eläimistä olisin halunnut nähdä ilveksen. Mutta, se siitä. Kaiken kaikkiaan retki oli todella antoisa ja mielenkiintoinen! Olen itse käynyt aiemmin yhden kerran Korkeasaaressa ja siitä on jo reilusti yli parikymmentä vuotta aikaa. Olikin jo siis pitkä aika tehdä uusintavierailu!Korkeasaaressa on tänä kesänä myös tarhapolkuja, joissa pääsee kulkemaan merkityllä polulla siis eläinten keskuudessa. Me kävelimme punaniskakengurujen tarhapolulla. Harmi kyllä, kengurut eivät eläintenhoitajan mukaan pidä tuulesta, ja tuulisena lauantaina ne viihtyivätkin enimmäkseen omassa suojassaan, joten saimme vain ihailla kaukaa noita suloisia pussieläimiä. Tarhapolut ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia, ja niistä lisätietoa löytyykin hyvin Korkeasaaren nettisivuilta.

Katso myös

2 kommenttia

  1. Korkeasaari on kyllä kiva! Me ostimme sinne vuosilipun, kun ne olivat keväällä puoleen hintaan. Nyt voi sitten ravata siellä rauhassa :) Noita tarhapolkuja en ole huomannutkaan vielä, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Hehe.. tästä tuli mieleen viikon takainen retkemme Orimattilan kotieläinpuistoon. Nähtävänä olisi ollut mm. villisikoja, strutseja, isoja hevosia, ylämaanlehmiä ja poroja. Neiti kuitenkin oli innostunut lähinnä kivistä, kävyistä ja muista lapsista. Ainoat innostusta herättäneet eläimet olivat kissoja, joita "ei tietenkään voi nähdä missään muualla, kuin kotieläinpuistossa". Selitä siinä sitten pienelle ihmiselle, miten valtavan hienoa on nähdä strutsi ihan lähietäisyydeltä.

    VastaaPoista