Luonnonkosmetiikkaan siirtyminen

by - joulukuuta 28, 2016

Mulla on jo pitkään ollut projektina siirtyä täysin luonnonkosmetiikkaan. Se, miksi tämä projekti on kestänyt pitkään, johtuu siitä, että käytän suht vähän kosmetiikkaa ja meikkejä, ja haluan pääsääntöisesti käyttää vanhat tuotteet loppuun ennen uusien hankkimista. Luonnonkosmetiikasta on paljon artikkeleja sen puolesta, mutta myös kriittisiä mielipiteitä. Itse olen kallistunut sen puolelle. Hyviä pointteja luonnonkosmetiikan puolesta on kirjoittanut muun muassa Katja Kokko.

Käytän verrattain erittäin vähän kosmetiikkaa. Meikkipussini on suppea, ja sieltä eniten tilaa vievät pienet rasvatuubit, joita kuljetan mukanani käytännön syistä (joskus muutaman minuutin kestoinen aamuehostus hoituu työaamun ohessa tietokoneen latailuja odotellen). Arkiehostus kohdallani tarkoittaa käytännössä silmänympärysvoidetta, kasvovoidetta, meikkivoidetta silmänalusiin, pientä puuterikerrosta ja ripsiväriä. Jos oikein innostun saatan käyttää poskipunaa tai huulipunaa (noin kerran viikossa). Ja se erittäin harvoin tapahtuva iltaehostus ei muuten tuosta juurikaan eroa kuin ripsivärin määrällä.


Keväällä sain testiin FLOW kosmetiikan tuotteita*, jotka ovat nyt olleet siis säännöllisessä käytössäni jo pidempään. Erityisesti olen tutustunut sarjan puuteriin ja poskipunaan. Kumpikin on ollut iholleni sopiva. Olin itse asiassa pitkään kokonaan käyttämättä puuteria, koska ne saivat ihoni herkästi näyttämään kuivalta. Kuitenkin puuterille olisi ollut monesti tarvetta. FLOW:n tuotteet ovat toimineet mielestäni moitteetta, niin kesällä kuin talvellakin. Puuteri tasoittaa ihon sävyjä mukavasti ja poskipunaa riittää pieni sipaus tuomaan eloa kalpeillekin kasvoille.


Viimeistään näiden tuotteiden myötä täysin luonnonkosmetiikkaan siirtyminen tuntui järkevältä. En ole silti mitenkään jyrkästi synteettistä kosmetiikkaa vastaan. Enemmän toivoisin, että ihmiset kiinnittäisivät huomiota kohtuulliseen käyttöön. Se, onko meikille tarvetta joka päivä, ja miten vahvalle meikille ylipäänsä, on jokaisen itse päätettävissä. Jos puhutaan ympäristöystävällisyydestä, luonnonkosmetiikka vie tietenkin voiton synteettisestä. Mutta jos oikeasti puhutaan ympäristöystävällisyydestä, niin kyllä meikittömyys vie voiton kaikesta. 

Vaan, kun on tilanteita, jolloin sitä meikkiä tosiaan kaipaa. Ja pakko sanoa, että itsellä se tarve on kyllä lisääntynyt selvästi työarkeen paluun myötä. Kotipäivinä en meikkaa laisinkaan, olin sitten neljän seinän sisällä tai ostoksilla keskustassa. Se tuntuisi turhalta. Tuntuu se välillä turhalta töissäkin. Mutta sitten on niitä päiviä, kun haluaa olla vähän turhamainen. Ja tulevaisuudessa niinä päivinä toivoisin voivani turvautua täysin luonnonkosmetiikan tuotteisiin. 

Uusi vuosi on loistava aika aloittaa puhtaalta pöydältä myös sen oman meikkipussin kanssa. Luonnonkosmetiikkaa voit ostaa muun muassa seuraavista verkkokaupoista:

BiodellyEveryday MineralsFlow kosmetiikkaHyvinvoinnin TavarataloNatural Goods CompanyWaku Organics*Kuvissa näkyvät tuotteet saatu. Postaus sisältää myös kaupallisia linkkejä.
TallennaTallenna
TallennaTallenna

You May Also Like

0 comentários