Linkkivinkkejä vegaanihaasteeseen

by - joulukuuta 30, 2016

Vegaanihaaste pyörähtää käyntiin ihan tuota pikaa vuoden vaihtuessa uuteen. Ihan helppoa sen kanssa ei tule omalla kohdalla olemaan. Lähinnä siis johtuen siitä, että en pidä ollenkaan yksioikoisena sitä, mikä tuote on vegaaninen ja mikä ei. Tuoteselosteiden lukemiseen olen vasta pikkuhiljaa miehen myötä oppinut ja edelleenkään se ei tule selkärangasta.


Vegaanihaasteen myötä nyt on jatkossa vähän pakko oppia lukemaan ne tuoteselosteet ja muistaa kysyä lounaspaikoissa ja ravintoloissa, onko ruoka vegaanista. Muutoin en usko vegaanisen ruokavalion tuottavan sen suurempia ongelmia. Varsinkaan nykyään, kun kaupoissa on tarjolla huima määrä vegaanisia tuotteita.

Tuotteiden vegaanisuuden selvittämiseen löytyy onneksi apua myös netistä. Vegaaniliiton sivustolta löytyy ihan perustietoa siitä, miksi ja mitä tarkoittaa olla vegaani. Sivusto on laaja ja informaatiopitoinen. Hyvä niin! Esimerkiksi Mitä on vegaaninen ruoka? -artikkelista voi nopeasti lukea, millainen on vegaanin ruokavalio.

Todellinen arjen helpottaja kuitenkin on Vegaanituotteet-sivusto. Sivuilla on kattava listaus vegaanisista markettituotteista, ja vegaanituotteita on nopea selata puhelimella ihan vaikka kauppojen hyllyväleissäkin.


Kun ruoka-aineet ovat hankittu, pitäisi tietenkin valmistaa sitä ruokaakin sitten, ellei ole ostanut einestä, jolloin pelkkä lämmittäminen riittää... Mutta niin, silloin sitä sitten kaipaisi varmaan reseptejä. Niitäkin löytyy helposti  ja runsain määrin Vegaaniliiton sivuilta, mutta asialle omistautuneita blogejakin on lukuisia. Chocochili on itselleni näistä se kaikista tutuin, ja sitä voinkin hyvillä ja lämpimin mielin suositella. Uusi tuore Youtube-kanava PS Olen vegaani kannattaa myös tsekata! Kanavan tähdet Paju ja Minni on paitsi hauskoja, niin muistuttavat siitä tärkeästä asiasta, ettei vegaaniuttakaan kannata ottaa ihan niin vakavasti, hampaat irvessä, vaan se voikin olla ihan kivvaa.

Näiden linkkien avulla pääsee mukavasti alkuun, ja kauppareissutkaan eivät jännitä ihan niin paljon. Vegaanihaaste 2017 jee, ootko mukana?

Katso myös

0 kommenttia