Viherihastuksia

by - huhtikuuta 16, 2017

Kevät on hullaantumisten aikaa. Tämän kevään juttu on nyt vihreys. Koti on vuoden takaisen muuton jälkeen ollut lähes kasviton, kaupasta säännöllisesti ostettuja yrttejä lukuunottamatta. Paitsi nyt. Kun ensin ostin kaupasta kukkakimpun. Sitten ensimmäisen kuihduttua toisen. Ja kolmannenkin.

Sitten ostimme IKEAsta viljelylaatikon ja siemeniä. Istutin taaperon kanssa salaatit viljelylaatikkoon ja siitä eteenpäin ruukkuihin. Laitoin herneenversot itämään, kuten myös mung-pavutkin. Ostimme kaupasta liudan viherkasveja, niin parvekkeelle kuin sisätiloihinkin. Sitruunapuu, kirsikkatomaatti ja chilipaprika asuttavat nyt kaikki keittiötämme. Jukkapalmu muutti olohuoneeseen.

En luonnollisesti ole mikään viherasioiden asiantuntija, joten odotukset sinänsä eivät ole turhan korkealla. Toivon mukaan kasvit ovat kotonamme pitkäikäisiä ja hyvävointisia. Toivon... Nyt ne kuitenkin tuovat kotiin viihtyisyyttä ja eloa (ikiliikkuvaisen taaperon lisäksi).
Kovin paljon ne myös inspiroivat. Ja kiehtovat. Alati kehittyvät, kasvavat, elinkaarensa päähän myös kulkevat. Kuten me kaikki.

Katso myös

0 kommenttia