Peli-iltojen hurmurit TOP5 (sis. alekoodi)

by - toukokuuta 23, 2017

Yhteistyössä Martinex Oy
Lopussa ALE-koodi ja arvontavinkki!

Peli-illat kavereiden kesken. Ihan parasta. Eikö? Niiden aikana meistä monista kuoriutuu kokonaan uusi ihminen, rakkaussuhteet syvenevät tai toisaalta huomataan tuntevamme toisemme oikeastaan yllättävän huonosti.


Pelin valinta on tietenkin isossa roolissa peli-illan kulun kannalta. Uhkarohkeimmat valitsevat Aliaksen, klassikkoja rakastavat taas kaivavat kaapista Afrikan tähden (johon muuten on nykyään saatavilla myös laajennusosa Retkikunnat). Vaatimattomimmat turvautuvat ihan vain pelikortteihin. Sitten on heitä (meitä), jotka tykkäävät tutustua niihin itselle vieraampiin ja täysin uusiin peleihin. He myös voittavat ensikertalaisena totaalikeskittymisen ja taktikoinnin avulla ihan kaikki!

Kyllä joo, tulin paljastaneeksi oman pelaajatyyppini. Eli olen se, joka rakastaa pelejä, varsinkin niitä itselle ennalta tuntemattomampia. Olen myös kunnianhimoinen ja tavoittelen voittoa. En häviä tahallani, missään nimessä (taaperolla kenties kovat ajat tiedossa?). Uuden pelin kohdatessani alan ensimmäisenä miettiä, millaisella taktiikalla kannattaa alkaa tavoitella voittoa. Toisaalta, minulle voitto ei kuitenkaan ole se ykkösasia. Mutta ei sitä silti sovi aliarvioida. Onhan se kuitenkin ykkössija!Koska näiden pelaajastereotypioiden miettiminen on hauskaa, niin listasin nyt 5 tyypillisintä pelaajakaveria, joiden kanssa peli-illat muuttuvat vähintäänkin värikkäiksi. Osuuko joku heikkoon kohtaan?

5 TYYPILLISTÄ PELIKAVERIA PELI-ILLOISSA

Huono häviäjä

Tyyppi, jolle voitto on kaikki kaikessa. Hän aloittaa pelaamisen hyvällä huumorilla ja hymy on korvissa asti, kuten myös voitosta uhoaminen. Pelitilanteessa ollessaan niskan päällä tämä kaveri naljailee muiden kustannuksella. Kun tilanne alkaakin kiristyä ja roolit kääntyä toisin päin, hyytyy kaverin hymy ja suupielet kiristyvät hampaita yhteen purren. Tämä tyyppi ei enää yhden tappion jälkeen jaksa pelata, nimittäin ei tämä pelaaminen hänen mielestään niin kovin hauskaa edes ollut. Pelikin on sitä paitsi ihan typerä. Ihan tuurista kiinni. Koska taitoahan ei ainakaan puuttunut. Pelin säännöissä olisi paljon parantamisen varaa! 

Tuurilla voittaja

Tämä on se tyyppi, joka ei oikeastaan edes keskity koko peliin vaan höpöttelee niitä näitä. Muut muistuttelevat häntä pelivuorosta, eivätkä ole varmoja missä sfääreissä milloinkin mennään. Peli kuitenkin päättyy täysin yllättäen tämän tyypin parin hyvän ja onnekkaan kierroksen vauhdittaneeseen voittoon. Koska, joillakin meistä vaan on aina ihan uskomattoman hyvä tuuri. Äh, miten ärsyttävää! Eihän tuo edes keskittynyt pelaamiseen?! Oliko se edes pelissä mukana enää? Uus peli, ei tässä oo mitään järkeä!

Laatuajan viettäjä

Tälle tyypille ei ole koskaan väliä, mitä peliä pelataan ja millä joukkueilla. Hänelle sopii kaikki. Hän on vain tyytyväinen, että saa viettää aikaa läheistensä kanssa mukavan tekemisen parissa. Oikeastaan ei hänellä ole väliä pelataanko pelejä vai jutellaanko vaan. Ihan sama. Pääasia, että on mukavaa hyvässä ja rakkaassa seurassa. Jos illan aikana huomaat jonkun, joka hymyilee lasittunut ja euforinen onnellisuuden katse silmillään, olet kohdannut laatuajan viettäjän, ihan elävänä! Puolivälissä peliä muut sitä paitsi huomaavat, että eihän tämä kaveri oikeastaan ole edes pelannut ollenkaan, kun kierros on hänen kohdallaan aina mennyt iloisesti hymyillen ja nyökytellen ohi.
- Heitiksää jo?
- Joo.
- No, mun vuoro sitten vissiin.
- Joo.

Riitelevä pariskunta

Ne, jotka aina saa aikaiseksi perheriidan. Pahimmat riidan aiheuttajat ovat ylivoimaisesti Alias ja Pictionary. Scrabblessakin nämä pystyvät vääntämään siitä, mikä lasketaan sanaksi, mikä lyhenteeksi ja mikä on pelkkä erisnimi. Niin joo, ja oliko monikot sallittuja? Tämän pariskunnan saamat peli-iltakutsut alkavat mystisesti kadota bittiavaruuteen.
- Ai, enkö mä ollut huomannut laittaa teille kutsua siihen meidän peli-iltaan? Voi että, ihan meni jotenkin vahingossa ohi, anteeks! No, ensi kerralla sitten! *Poistuu nopeasti paikalta, eikä järjestä enää peli-iltoja.*
...Nämä pariskunnat tosin aloittavat riidat ihan ilman niitä pelejäkin, joten kutsut grillibileisiinkin alkavat salamyhkäisesti harventua.

Se kaveri, jonka kanssa kukaan ei halua pelata

Tiedättekö sen? Se, jonka on PAKKO voittaa, keinolla millä hyvänsä. Se, joka tarvittaessa huijaa (tietenkin muiden huomaamatta), ja lopulta paljastuessaan suuttuu syytöksistä. Tämä tyyppi on myös kiivaasti syyttämässä muita vilunkipelistä! Tämä tyyppi on se, jonka kanssa et halua olla eri puolella. Toisaalta, et haluaisi olla samassa joukkueessakaan, koska tiedät kyllä, kuka tappion tullen saa syyt niskoilleen. Hankala tilanne...

Tunnistatko kaveripiiristä näin stereotyyppisiä tapauksia?
Kuten kerroin, rakastan lautapelejä. Meillä on niitä eteisen yläkaappi täynnä, vaikka suuren osan jo ehdin konmaritus-puuskissa laittaa kiertoonkin. Pelikavalkadistamme löytyy niitä tuttuja klassikoita, mutta myös uudempia ja erikoisempia. Oma tuore suosikki on Afrikan tähden Etelä-Amerikka-versio, eli Inkan Aarre. Peliostoksia me tehdään monesti ruokakauppojen pelihyllyiltä, mutta yhtä hyvin niitä voisin suositella tehtäväksi Martinexin verkkokaupasta!

Martinex on tunnettu erityisesti astioista ja kodin sisustustuotteistaan. Kuten myös lastenvaatteista. Heillä on kuitenkin myös todella laaja valikoima pelejä kaiken ikäisille. Tuossa valikoimassa onkin jonkun verran itselleni tuttuja pelejä, ja suosittelisin ainakin seuraavia:

Trivial Pursuit -henkinen tietovisailu maailman nähtävyyksien ja muun tietouden parissa.

Koko perheelle soveltuva tornipeli. Helpot ja yksinkertaiset säännöt! Koukuttava!

Perheen ihan pienimmille - lapsen ymmärryksen ja oppimisen mukana kasvava arvuuttelupeli.


Me päästiin muutaman muun Varpujengiläisen kanssa testailemaan Martinexin valikoimassa olevia pelejä, ja kivaa oli, kuten kuvistakin näkyy. Päästiin kokeilemaan myös muutamaa uutuuspeliä, joista ei vielä valitettavasti voida paljastaa muuta kuin että hauskoja ja mukavia juttuja on tulossa! Yksi uutuus menee ainakin heti ostoslistalle sen ilmestymisen jälkeen!

ALEKOODI

Mulla on teille lukijoille myös ALE-koodi Martinexin verkkokauppaan. Koodilla HIEKKALEIKKI20 saa -20% alennuksen Martinexin koko verkkokaupan tuotteista! Nyt on siis hyvä hetki päivittää keittiötarpeita ja sitä pelihyllyäkin, kesän rientoja varten! Koodi on voimassa toukokuun loppuun, eli 31.5.2017.

Lopuksi vielä ARVONTAVINKKI

Ihan parasta on vielä se, että me saadaan Varpujen Facebook-sivulla arpoa nyt teille lukijoille koko perheen tuhti pelipaketti, jonka arvo on noin 100€! Käy kurkkaamassa meidän Varpublogien FB-sivu ja sieltä arvontapostaus. Osallistumisohjeet ja tarkemmat tiedot FB:stä!

Kuvista kiitos Martinexille.

Katso myös

2 kommenttia

 1. Hauska postaus! Minussa yhdistyy useampaa pelaajatyyppiä; Olen aina innoissani pelaamaan melkein mitä tahansa, toisinaan olen huono häviäjä ja aika usein hyvä tuuri on matkassa. Lautapelit ovat kyllä huippuja ja Tampereella asuvalle Lautapelikahvila Taverna onkin tullut todella tutuksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Olipa ihan uusi tieto itselle tuo Lautapelikahvila! Kuulostaa hauskalta!

   Poista