Vegaaninen pinaattipesto - helppo ohje

by - toukokuuta 03, 2017

Herkullinen ja vegaaninen pinaattipesto sopii niin levitteeksi kuin vaikkapa pastaruokienkin joukkoon. Pesto on nopea- ja helppotöinen, perusaineksilla valmistuva. Kun kaipaat keittiöön jotain raikasta ja särmää vivahdetta, kokeile tätä!

Vegaaninen pinaattipesto valmistuu hetkessä - ja helposti. Katso ohje!

Vihreä pesto - vaikea vastustaa & helppo tehdä itse

Pesto on ihanaa! En kuitenkaan ole aiemmin oikeastaan älynnyt tehdä sitä itse. Vihreä pesto varsinkin on oma suosikkini sen yrttisen maun ansiosta. Vappuaattona selailin ruokaideoiden toivossa Pinterestiä, ja kun eteen tuli toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä pestoja, en oikein voinut vastustaa, vaan oli pakko kokeilla itsekin tätä herkkua!

Yleensä (aina tätä aiemmin) meidän pestot on tulleet kotiin valmiina kaupan hyllyiltä ostettuina. Nyt kun tätä ensi kertaa kokeilin, en haluaisi enää ostaa valmiita! Pinaattipesto on äärimmäisen helppo ja nopea valmistaa ja sen voi maustaa täysin oman maun mukaan, mikä tietenkin on suurin etu kaupan valmispestoihin nähden. Vegaanille tämä on mainio lisä ruokien joukkoon ja toimii hyvin tahnamaisena lisukkeena.

Tämän pinaattipeston myötä innostuin luonnollisesti kokeilemaan muitakin makuja, ja tulossa onkin vielä ainakin toinenkin pesto-ohje. Fiilistellään nyt kuitenkin ensin tällä kevääseen sopivalla pinaattipestolla, jonka väri on suorastaan maagisen syvän vihreä.

Pinaattipeston valmistat perusaineksista näppärästi 15 minuutissa. Katso blogista resepti!

Pinaattipeston valmistusohje

Näitä tarvitset:

Pari kourallista tuoreita babypinaatinlehtiä
Kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
30-40g pinjansiemeniä
Puolikas sitruunanmehu (ei tarvitse käyttää kokonaan)
Valkosipulimaustetta (maun mukaan)
Ripaus pippuria
Ripaus suolaa
2-3 rkl oliiviöljyä


Näin teet:

Huuhtele pinaatinlehdet kuumassa vedessä ja poista niistä suurimmat lehtiruodit. Huuhtele myös basilikanlehdet. Kuivaa basilikat ja pinaatit kevyesti taputellen tai puristellen. Murskaa pinjansiemenet (apuna voit käyttää esimerkiksi huhmaretta). Sekoita tehosekoittimessa kaikki ainekset keskenään. Maista vielä lopuksi ja lisää tarvittaessa mausteita. Pesto on valmista kun se on tasaisen pehmeää.

Tarjoile leivän päällä tai lisää pastan ja muun ruoan joukkoon. 


Muistathan, että mikäli käytät tavallista pinaattia, se täytyy korkean nitraattipitoisuuden vuoksi ryöpätä. Babypinaatti on miedompaa ja pehmeälehtistä, joka sopii tuorekäyttöön sellaisenaan.

Vihreä pesto saa upean värinsä basilikan ja pinaatin lehtivihreästä. Tämä herkku on nopea tehdä!

Valmista pesto 15 minuutissa. Katso helppo ohje blogista ja herkuttele vegaanisella pinaattipestolla!

Yleensä olen sekoittanut pestoa vain pastaruokien joukkoon, mutta tätä itse tehtyä käytän nyt jopa mieluummin levitteenä. Koostumukseltaan se on kaupan valmispestoja miellyttävämpää ja mielestäni vähemmän öljyistä. Tätä pestoa söimme niin perunaruoan, salaatin kuin patonkienkin kanssa. Vegaaninen pinaattipesto - se on se juttu nyt!

Katso myös

0 kommenttia