Yhteisöllistä bloggaamista - Varpublogit

by - toukokuuta 11, 2017

Kevät meni aika lailla vauhdilla, ja työntäyteisesti. Suurin juttu oli ehdottomasti käynnistämäni blogiyhteisöprojektin valmistuminen. Ai mikä? No se justiin! Perustimme keväällä Varpublogit-blogiyhteisön, joka on siis paikallinen ja bloggaajien yhteisöllisyyteen panostava yhteisö.


Blogiverkostot ovat ihan mahtavia, kun ne yhdistävät ihmisiä ympäri maan ja maailmankin. Yhteisöt ja portaalit tutustuttavat bloggaajia toisiinsa ja auttavat verkostojenkin luomisessa. Blogikulttuuri on kuitenkin edelleen melko pääkaupunkikeskeistä. Varpublogit on syntynyt siitä ajatuksesta, että haluamme bloggaajille helpon tavan tutustua muihin lähiseudun bloggaajiin.

Kenties olette jo lukeneet meistä jossain muissa blogeissa (kuten Onnen säikeitä, Urbaani Isä tai Ajastaika), kenties kuulette vasta ensimmäistä kertaa. Yhteisömme sivusto avattiin huhtikuun alussa, joten toimintamme on jo päässyt kivasti käyntiin. Mitäpä tällainen paikallinen blogiyhteisö sitten tekee?

Varpublogeissa järjestämme bloggaajatapaamisia niin omakustanteisesti kuin yhteistyössä paikallisten yritystenkin kanssa. Kävimme esimerkiksi porukalla seikkailemassa Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa ja kuluneella viikolla pääsimme tutustumaan Omiakodin uuteen kotikutsukonseptiin. (Omiakoti on muuten kahden inspiroivan yrittäjänaisen luoma sisustuskutsuja järjestävä yritys. Tuotteet ovat kauniita, mustavalkovoittoisia ja ihastuttavia. Kotimaisia tuotteita on valikoimassa paljon.) Meillä on jatkuvasti suunnitteilla uusia tapaamisia, ja niihin voi jokainen bloggaajamme osallistua mahdollisuuksiensa ja kiinnostustensa mukaan.


Koska hommaa tehdään rennolla otteella ja bloggaajien kehittymistä tukien, on meillä myös jokaisella yhteisön jäsenellä mahdollisuus päästä tekemään Varpublogien omaa sisällöntuotantoa ja osallistua tapahtumien suunnitteluun. Yhteisö on siis bloggaajiensa näköinen. Reilu, rehellinen ja rento. Kolme ärrää?

Näin perustajajäsenenä toivon ja pyrkimys on, että meidän bloggaajille yhteisöön kuuluminen tuo uusia tuttavuuksia, mukavia tapaamisia, kivaa tekemistä ja intoa bloggaamiseen. Jos kiinnostuit, olet bloggaaja tai vloggaaja, asut Varsinais-Suomessa ja haluaisit liittyä joukkoomme, voit lähettää meille hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen varpublogit [at] gmail.com.

Katso myös

0 kommenttia