Mathildedalin ruukkitehtaat - vihdoin!

by - syyskuuta 02, 2017

Pitkä tovi vierähti, ennen kuin päästiin käymään Mathildedalissa. Olen pitkin kesää ehdotellut sitä koko perheen ex-tempore -retkikohteeksi, mutta loppujen lopuksi päämääriksi on valikoitunut aina muita lähiseudun paikkoja. Viimein, kesän lopuksi teimme retken Mathildedaliin, ja hieno paikkahan se oli!

Vanhan ruukin historia on luonnollisesti kiehtova, mutta erityisesti myös sen miljöö miellytti. Ruukkialueella on useita vanhoja rakennuksia, joita on kunnostettu alkuperäistä tyyliä kunnioittaen. Kaunista ja kuvauksellista miljöötä (näin valokuvauksen opiskelija määrittelee ympärillään olevaa maailmaa) joka tapauksessa. 

Vierailumme osui sattumalta päivään, jolloin alueella järjestettiin Matilda Rock. Ihmisiä oli siis liikkeellä oletettavasti tavallista enemmän. Ruukkialueen rakennuksissa olevat pienet ja suloiset liiketilat olivatkin täynnä väkeä, ja erityisesti mm. alpakanvillaa myyvän Ruukin kehräämön tilat olivat pullollaan ostajia ja ympärilleen katselijoita. Itselleni uuden kotimaisen vaatemerkkilöydön tein myös Mathildedalin ansiosta! Ruukkialueella on sekä vaatteita että suklaata myyvä Second Chance & PetriS Chocolate Room -puoti. Second Chancen vaatteet eivät ole minulle entuudestaan tuttuja, mutta nyt selailen heidän verkkokauppaansa, ihastellen värikkäitä ja kauniita kuoseja. Kotiintuomisiksi puodista en silti kuitenkaan siis ostanut tekstiilituotteita vaan niitä makeampia asioita.Koko perheen kohteena Mathildedal on helppo, leppoisa ja mukava. Autolla pääsee halutessaan erittäin lähelle varsinaista ruukkialuetta ja kulku on esteetöntä, leveine hiekkateineen. Nähtävää riittää niin puodeissa kuin ruukkimiljöössäkin, mutta myös Mathildan Marinan venesatamassa sekä alueella asustelevissa alpakoissa. 

Jos nyt jotakin erityisesti jäi itselleni reissusta mieleen, niin pitkä tuijotuskilpailu, jota pidin yhden alpakan kanssa. Nuo eläimet ne vain aina vievät sydämen mennessään. Kotiintuomisina meillä oli herkkupopparien lisäksi myös aivan ihanat Kyläpuodin juureen leivotut leivät, jotka taisivat maussa voittaa jopa itseasiassa nuo popparit. 
Tässäpä siis aika kiva päiväkohde Salon suunnalle. Mathildedalin ruukkitehtaat sijaitsevat tosiaan Teijon kansallispuiston kupeessa, joten nähtävää riittää enemmänkin jos ulkoilu maittaa! Meidän kohta 3-vuotias taapero jaksoi hienosti kiertää ruukkialueen, vaikka loppumatkasta ylämäkinousu kävikin jo hieman raskaaksi ja askel alkoi painaa. Onneksi sylissä voi levätä aina pienen matkan!

You May Also Like

1 comentários

  1. Mä niin haaveilen, että joskus vielä asun maalla ja saan pihamaalle pari alpakkaa. Ihania otuksia! :D

    VastaaPoista