Puolukka-kaurakeksit - herkullista ja helppoa

by - lokakuuta 28, 2017

Herkulliset puolukka-kaurakeksit kruunaavat kahvipöydän, ja näin joulunalusajan lähestyessä sopivat täydellisesti myös glögin kanssa nautiskeltaviksi. Helppo ohje, jonka kanssa keksit valmistuvat 30-45 minuutissa.


Olen jo pitempään ollut aikeissa leipoa puolukkakeksejä. Oikeastaan siitä asti, kun näin (ja vähän kuolasin) sokerittomien puolukka-kookoskeksien ohjeen Jaanan blogissa. Meiltä ei tosin kaapissa normaalisti löydy esimerkiksi kookosjauhoja, joten varsinainen toteuttaminen on vielä odottanut itseään.

Tänään meidän pakastin pisti parastaan ja oli jäädyttänyt itsensä niin paksuun huurteeseen, että ovikin oli auennut itsestään yön aikana. Yllättävä ja suunnittelematon pakastimen sulatus oli siis tämän päivän ohjelmassa.

Osa pakasteista ehti ikävä kyllä sulaa sulatuksen aikana, joten meillä on tänään tehty ruoka jos toinenkin, pakkaseen tietenkin. Puolukkapussi oli yksi sulaneista pakasteista (äidille vaan terveisiä, kiitos marjoista!), ja nyt oli jo pakon edessäkin pakko tehdä jotakin. Lopulta päädyin tekemään puolukka-kaurakeksejä, mutta niiden ainesten ehdoilla, mitä meillä tällä hetkellä kaapista löytyi. 


Näistä tuli erityisen hyviä ja makoisia. Glögin kera ne tarjosivat pienen hengähdyshetken tähän lauantaihin. Sokerittomia ne eivät valitettavasti ole, mutta ohjeen sokerimäärää voi oman maun mukaan vähentääkin. Ohjeen määrällä nämä ovat vielä melkoisen makeita. Löysin kaura-puolukkakeksien ohjeen Dinan keittiöstä ja sovelsin sitä hieman meidän ruokakaappien tämän hetkisen sisällön mukaan. 

Puolukka-kaurakeksit (noin 15 kpl)

Valmistusaika-arvio 45min

Ainekset
100 g margariinia tai voita
1,25 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
3 rkl maitoa
1,5 dl puolukoita

Ohje
Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, kaurahiutaleet ja kaneli. Vatkaa toisessa astiassa margariini ja sokeri keskenään kuohkeaksi. Lisää sekoitetut jauhot margariini-sokeriseoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää maito ja puolukat. Sekoita jälleen hyvin. Nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille pyöreitä taikinanokareita ja painele kevyesti hieman tasaisemmaksi. Paista 200 asteessa noin 12 min. Kun otat keksit pois uunista laita ne ritilän päälle jäähtymään, jotta reunat muuttuvat rapeiksi.



Meillä koko perhe suorastaan rakastui näihin ja kävi heti mielessä, josko olisi pitänyt tehdä toinen samanmoinen määrä. Jouluksi näitä on ainakin aivan ehdottoman pakko leipoa! Nämä ovat täydellisen makunsa lisäksi kauniita ja ihanan pehmeitä.


Katso myös

0 kommenttia