WAMbience 2017 - elämys museossa

by - lokakuuta 09, 2017

WAMbience, eli Wäinö Aaltosen Museossa järjestettävä elektronisen musiikin festivaali, valtasi tänä viikonloppuna näyttelynvaihdon ansiosta tyhjillään olevan museon tilat. Tapahtuma on järjestetty aiemminkin, mutta ei näin laajana kokonaisuutena.

WAMbience oli tällä kertaa kaksipäiväinen festivaali, jonka ensimmäisenä iltana oli myös WAMbience Dance -iltatapahtuma. Koko festivaali oli hyvin poikkitaiteellinen, sisältäen muun muassa elektronista musiikkia, videoprojisointeja museon seinille, kokeellista sirkusta, erilaisia työpajoja, syntetisaattorinäyttelyn ja performanssitaidetta.

Varsinkin iltatapahtumassa WAMbience näkyi ja kuului museossa aivan omissa sfääreissään. Tutut vaaleat seinäpinnat ja isot salit kokivat melkoisen kulttuurikohtaamisen kun valot ja äänet hellivät ne pimeään yöhön. Me viihdyimme hyvin sekä lauantain päivä- että iltatapahtumassa. Erityisen maaginen elämys oli kokeellinen sirkusesitys Leijonamieli.

Ensi kertaa WAMbiencen kokeneena, voin sitä suositella muillekin. Erityisesti heille, joille WAMin museotilat ovat muutenkin tutut. Nimittäin oman lisänsä tapahtumaan toi juurikin se, että jokin hyvin tuttu ilmapiiri oli valjastettu ja verhottu aivan toisenlaiseksi.

Ohessa vielä kuvatunnelmia.Katso myös

0 kommenttia