Viikon positiiviset ja #mainiomarraskuu

Joko olet kuullut Mainiosta marraskuusta? Jos et, kurkkaapa Petran blogista, mistä oikein on kyse! 

#mainiomarraskuu on hyvä syy panostaa omaan hyvinvointiin. Itselleni hyvinvointi merkitsee sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia, ja ne kulkevat aina käsi kädessä. Balettiharrastuksen myötä fyysinen hyvinvointi on alkanut kiinnostaa taas entistä enemmän ja samalla henkinen puolikin on saanut piristystä syksyn pimeydestä huolimatta. Pyrin aika paljonkin, ympäri vuoden, kiinnittämään huomiota siihen, että voin hyvin ja teen sellaisia asioita, joista nautin. Arjessa se saattaa silti jäädä aina välillä kiireen jalkoihin. (Kiire kiire kiire.....vanha ja sama veisu..)

Mainion marraskuun kunniaksi tekee nyt kuitenkin mieli listata tämän viikon positiivisia asioita, niitä sellaisia, jotka hieman poikkeavat siitä ihan rutiiniarjesta. Muistiksi paitsi itselle, myös kaikille meille. Arjen ei tarvitse olla niin kovin ihmeellistä ollakseen ihanaa, tasapainoista ja kokemuksellista.Tarjouslangat

Piipahdin pikaisesti keskiviikkona Lankamaailmassa ystäväni kanssa ja huomasinkin, että siellä olikin hyviä tarjouksia! Tuolloin ei ostohousut olleet jalassa ja mukaan tarttuikin vaan mopparia makrameita varten. Mutta seuraavana päivänä taisi olla suorastaan ostohaalarit. Langat kolmeen neuletakkiin/paitaan odottelevat nyt tyytyväisenä työpöytäni alla. Perinteinen "Ostin kun halavalla sai!" -tilanne. Mutta esimerkiksi nuo ihanat pienet kerät mohairsekoitetta maksoivat 0,50 euroa kappale.Runomuotokuva

Ihana, ihana, ihana runomuotokuva oli niin kaunis, että sai melkein kyynelehtimään. Turun klassillisen lukion IPIP-festareilla keskiviikkona oli kaikenlaista nähtävää ja koettavaa, mm. runomuotokuvien tekoa. Kirjoitettuun muotoon tehty muotokuva oli sykähdyttävän koskettava. Mielestäni jokaisen pitäisi saada oma runomuotokuva jääkaapin oveen. Muistutukseksi siitä, että toiset ihmiset katsovat meitä eri tavoin kuin me itse itseämme. 


Mandragora

Keskiviikko oli erityiskiva päivä. Eikä vähiten sen takia, että näin silloin useammankin ystävän! Mutta myös siksi, että saimme Varpublogien sähköpostiin taannoin kutsun vierailla Turkuun vasta-avatussa Mandragoran liikkeessä, jossa siis keskiviikkona kävimme. Kyseessä on siis tee-, kahvi- ja suklaakauppa. Ja ah. Minusta tuli kanta-asiakas aivan samantien! Valtava valikoima laadukkaita irtoteelaatuja, ihania tryffeleitä ja vaikka mitä. Keskiviikko mullisti elämää myös sen verran, että tein kertaheitolla päätöksen palata taas irtoteen pariin. Useampi vuosi onkin jo kulunut lähinnä teepussien kanssa. Jos asut tai käyt Turussa, vieraile Mandragoran liikkeessä ja ihastele valikoimaa itse! Liike sijaitsee Forum Korttelin keskiosassa.


Uudet alut

Peikonlehdet ovat viime aikoina tehneet uusia lehtiä. Ihastelen niitä päivittäin, ja mietin elämän ihmeellisyyttä. Yhtä ihmeellisiä kuin uudet lehdet ovat myös vedessä jo melko pitkään olleiden Siroliuska-aralian pistokkaiden juurten alut. Kasvit ylipäänsä ovat aika ihmeellisiä ja ihania. Ja olen jotenkin häkeltynyt siitä, miten tärkeiksi ne ovat täällä kodissa itsellekin tulleet, tavallaan ihan perheenjäseniksi. Ainakin nuo Peikonlehdet, joita vaalin rakkaudella.


Entä sinä? Mitä positiivista tässä viikossa on ollut?


Sonja itseasiassa kirjoitti tässä toissapäivänä, että "On puhuttu siitä, ettei blogien sisältö ole enää niin aitoa ja autenttista kuin joskus.". Ei olekaan... Se on harkitumpaa ja sisältöön panostetaan enemmän. Blogit ovat muuttuneet päiväkirjoista varteenotettaviksi markkinointikanaviksi ja ovat samalla toki paljon muutakin. Blogit ovat tehneet pitkän matkan kohti lukijalähtöisyyttä, joka esimerkiksi itselleni on aina ollut avainsana blogin pitämisessä. Mielestäni blogien matka päiväkirjoista suunnitellun sisällön pariin on hieno ja arvostettava kehityskaari, mutta ei tietenkään poista sitä tosiasiaa, että toisinaan itsekin kaipaan blogeissa sitä tavallisen arjen tuntua. Ehkä siitäkin syystä tämä postaus on nyt tässä ja julki. Samalla toivotan ihanaa viikonloppua ihan jokaiselle!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti