Makuuhuoneen uusi ilme

by - tammikuuta 05, 2018

Koti on tärkeä. Se suojaa meidän yksityisyyttämme, tarjoaa lepopaikan, lämmittää mieltä vesisateella ja kylmällä pakkaskelillä. Koti on paikka, jossa viettää aikaa perheen kanssa. Paikka, jonne pyytää ystäviä kylään. Mutta meidän koti, se on sellainen paikka, jota ei ole tuntenut omaksi kodiksi pitkään aikaan.


Meidän koti on jäänyt kaiken muun arjen jalkoihin. Kaiken mahdollisen. Jos koti joskus näytti juuri sellaiselta kuin oma mieli, ei se ole ollut todellisuus enää pitkään aikaan. Ihmiset muuttuvat, ja maku ja visuaalisesti miellyttävät asiat siinä sivussa. Pitkään olen vain kuvissa ihastellut erilaisia koteja, sellaisia, joissa itsekin haluaisin asua. Meidän koti on ihana! ...mutta se kaipaa osakseen vähän enemmän rakkautta ja lämpöä.

Aloitin projektin jo loppuvuodesta, kun selailin Pinterestiä intensiivisesti ennen nukkumaanmenoa. Käyden läpi, millaiset asiat tekevät niistä toisista kodeista juuri niitä ihania ja viihtyisiä, oman ja meidän näköisiä. Sitten alkoi käytännön jutut. Joululoman käytinkin nyt lähes kokonaan tämän projektin parissa. Budjetti on pieni. Tai sanotaanko, että budjettia ei ole, vain tavoite "mahdollisimman vähän". 

Makuuhuoneen boheemimpi ilme

Muutoksen koki ensimmäisenä makuuhuone. Ennen-kuvia minulla ei tietenkään ole, kun ei koti ole pitkään aikaan näyttänyt sellaiselta, jonka haluaisin kuvata ja esittää omanamme. Mutta katsotaan, miltä huone nyt näyttää, kun se on ihan viimeistä loppusilausta vailla. 
Uudet hankinnat:

- Hyllyt
IKEAsta ostimme valkoisen Expedit-hyllyn tilalle kaksi siroa Dynan-hyllyä. Nämähän ovat siis oikeastaan kylppärin kalusteita, mutta tykkään näistä näinkin! Hyllyt ovat ihanan kepeän näköisiä ja kuitenkin kantavat mukavan määrän tavaraa. Dynan-sarja on todella muokattava, ja näistä hyllyistä saakin rakennettua jos jonkinlaista komboa!

- Alimmille hyllyille löytyi IKEAsta myös tarjoushintaiset säilytyslaatikot.

- Jatkettava sänky
Taaperon pinnasänky palveli hyvin, ja olisi palvellut edelleenkin varmaan helposti puolisen vuotta. Nyt tuntui kuitenkin hyvältä hetkeltä vaihtaa sänky vähän isompien lasten sänkyyn. Löysimme sängyn käytettynä todella edullisesti (20€)! Kaiken lisäksi se on ulkonäöllisesti eniten sitä, mitä halusimmekin.

- Sängyn alle ostin vuodevaatelaatikon, joka tuo kätevästi lisää säilytystilaa.

- Aikuisten sänkyhän meillä vaihtui jo jonkun aikaa sitten kapeampaan, kun todettiin, että 120 cm leveä unipaikka riittää meille aikuisille hyvin.

- Tekstiilit
Koska viime vuodet omimmalta on tuntunut boheemimpi sisustustyyli, oli tekstiileiden miettiminen myös tarpeen. Uudet, lämpimän sävyiset verhot ja muutama tyyny tai tyynyn päällinen käytännössä riittivät. 

- Heräteostoksena IKEA-reissulta mukaan tarttui myös tuo ihana matto, jota olen kuolannut siitä asti, kun se ilmestyi mallistoon (PS 2014). Nyt tuote oli poistona puoleen hintaan! (Myönnetään, tunnen vähän huonoa omaatuntoa tällaisista heräteostoksista ja materiarakkaudesta, mutta antanen itselleni anteeksi.)

Käytännössä kaikki muu oli jo meillä olemassa ja saivat nyt pysyvän paikan makuuhuoneesta. Ukulelet ja U:n joululahja, busuki, saivat vihdoin oman paikkansa makuuhuoneen seinältä. Ikkunalaudalle nostin kasveja. Hyllyt täytin kirjoilla ja muilla esineillä. Nekin saivat taas pitkästä aikaa arvokkaan paikan pelkän säilytyksessä olemisen sijaan.
Mitä tykkäätte? Meillä tämä on nyt kaikkien lempihuone (ehkä siksi, että se on ainut valmis huone!), jonne mennään istuskelemaan ja nauttimaan tunnelmasta. Kiireisessä arjessa ehtii kaipaamaan kodin lämpöä ja sitä ah niin boheemia fiilistä. 

PS. Se loppusilaus on tietenkin makramee-työ, jota en vielä ole kuitenkaan ehtinyt aloittaa.

Katso myös

2 kommenttia

  1. Makuuhuone näyttää hyvältä ja nuo hyllyt on tosi kivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Lilli! :) Hyllyt on kyllä olleet nyt käytössäkin kivat! :)

      Poista