Urbaanit seikkailijat Katariinanlaaksossa

by - tammikuuta 07, 2018

Kun aamulla nousi aurinko ja pitkästä aikaa taivas oli melko pilvetön, oli helppo päättää, mitä tehdään tänään ennen huomisen arkiviikon alkua. Alunperin suunnittelemani taidenäyttelyt saivat nyt jäädä ja suuntasimme autolla kohti Katariinanlaakson luonnonsuojelualuetta. Kylmä viima kieltämättä koetteli, mutta muuten reissu oli leppoisa ja sopivan pituinen. Katariinanlaakson luontopolku on siitä mukava, että sen kiertää helposti tarvittaessa myös rattailla. Kaiken lisäksi reittivaihtoehdoista löytyy pienemmällekin lapselle sopivia kävelymatkoja. 
Ulkoilussa parasta on se, että vaikka ilma olisi millainen, se harvemmin harmittaa - kunhan varusteet on kohdillaan. Silloin kun kiukuttaa ja sisällä seinät kaatuu päälle (viittaan nyt lapseen, joka ei kotona päiväuniaan suostu nukkumaan) on ulkoilma yleensä parantavaa eliksiiriä. Joka kerta kun ulkoilee, miettii väkisinkin että pitäisi ulkoilla useammin! Pitäisi ja pitäisi. Miten me sitä paitsi ollaankin niin vieraantuneita luonnosta nykypäivänä?

Kävelin joku kuukausi sitten kouluun ja kuulin yhtäkkiä kuulokkeista tulevan musiikin alta omituista koputusääntä. Ensimmäinen reaktio oli tietenkin kuvitelma äänestä osana musiikkia. Kunnes tajusin, että ääni tulikin ympäristöstä. Tikka! Siis tikka! Meinasin haukkoa henkeä - niin harvinainen näky se nykyään on ollut tällaiselle urbaanille asfalttiteiden tallaajalle. Koputteli ja nakutteli puuhun koloa. Se tuntui absurdilta. Vielä absurdimmalta tosin alkoi tuntua oma reaktioni. Kun olin vielä lapsi, katselin päivittäin keittiön ikkunasta pihalla tallustelevia fasaaneja. ...enpä muista milloin viimeksi olisin fasaania nähnyt (edes sen tutun keittiön ikkunasta). Luonto oli monella tapaa lähempänä.

Onneksi meille urbaaneille kaupunkilaisillekin on tarjolla Katariinanlaakson kaltaisia ulkoilu- ja luonnonsuojelualueita lyhyen matkan päässä. Paikkoja, joissa voi vahvistaa mielenrauhaa ja lujittaa omaa hyvinvointia niin henkisesti kuin fyysisesti.

Emme muuten olleet ainoita, jotka tänään olivat päättäneet tulla lujittamaan olotilojaan Katariinanlaaksoon. Viime aikoina ilmat ovat olleet kyllä sateistakin sateisempia tai vähintään synkän pilvisiä. Onneksi tämä yksi aurinkoinen päivä osui nyt sunnuntaille ja ulkona näkyikin tavallista enemmän (paljon enemmän) lenkkeilijöitä.
Katariinanlaakson ulkoilu- ja luonnonsuojelualue sijaitsee lähellä Ispoisten uimarantaa. Auton voit jättää Katariinanlaakson parkkipaikalle: Sigridinpolku 5, 20740 Turku.

Katso myös

1 kommenttia

  1. Ah toi paikka on niin ihana! Me käytiin sunnuntaina Seikkiksessä, mut seuraava aurinkoinen päivä kyl suunnataan myös johonkin metsään. :)

    VastaaPoista