Tammikuun kirjat - lukuhaaste 2018

by - helmikuuta 05, 2018

Tämän vuoden alussa aloitin yhtä sun toista hyvinvointia edistävää juttua. Yksi niistä on lukeminen. Joulun alla muistui mieleen, miten tärkeä harrastus lukeminen minulle aikoinaan oli. Se on aikuisiällä vain jäänyt kaiken muun alle (opiskelu, työnteko, ystävät, musiikkiharrastus, valokuvaus, perhe ja taas opiskelu, mitä näitä perinteisiä nyt on). Vaan ei tänä vuonna.

Asetin itselleni vuoden alussa lukuhaasteen: realistisena tavoitteenani oli lukea tänä vuonna 15 kirjaa, eli reilu yksi per kuukausi. Nyt voisin melkein luvata, että tuo määrä tulee toteutumaan jo alkuvuoden puolella.


Nyt on helmikuun viides päivä, ja olen tähän mennessä lukenut jo 7 kirjaa! Älkää kysykö miten, sillä en todellakaan itsekään ymmärrä. ...tai ymmärrän vähän: en vietä aikaa puhelin kourassa, erilaisten sosiaalisten median sovellusten äärellä, kuin murto-osan siitä, mitä aiemmin. Olen siis vähentänyt ruutuaikaa ja lisännyt kirja-aikaa. Tämän lisäksi lukemani kirjat ovat kyllä olleet melko lyhyitä, sillä ajattelin, että leppoisaan lukurytmiin on helpompi päästä sitä kautta. Kolmantena, lukemista edistävänä syynä on uudet iltarutiinit. Olen ottanut sängyssä lukemisen jokailtaiseksi jutuksi. On paljon mukavampi nukahtaa kirjan asioiden pariin kuin sosiaalisen median informaatio/informaatiottomuus -ähkyyn.

Lukeminen on ihan parasta! Olen lukenut minulle kokonaan uusien kirjojen lisäksi myös hyllynlämmittäjiä, joita olen aloittanut jo kauan aikaa sitten ja jumittunut suunnilleen sivulle 30 (kun toisinaan on aina tullut se, haluan lukea -hetki, joka sitten kuitenkin on loppunut ennen aikojaan). Tällä hetkellä luen mieluiten ihan fiktiivistä tarinankerrontaa. Talvi ja tämä pimeys oikeastaan kaipaa sitä. 

Ajattelin, josko listaisin lukemani kirjat tänne blogiinkin asti, ihan vain dokumentoidakseni sitäkin ihmettä, että lapsiperheen opiskeleva äiti ihan oikeasti ehtii lukea! Tässä siis tammikuun luetut, siinä järjestyksessä kuin olen ne lukenut. Ohessa myös vielä oma arvioni kyseisestä kirjasta.

1. Pertti Lassila: Armain aika (4/5)
2. Paula Hahtola: Aita (4/5)
3. Anna Gavalda: Viiniä keittiössä (4/5)
4. Erlend Loe: Supernaiivi (5/5)
5. Anna Gavalda: Karkumatka (4/5)
6. Taina Latvala: Välimatka (4/5)


Tammikuussa oli kirjojen suhteen aika tasaista, ja minulla hyvä tuuri siinä, että kaikki lukemani kirjat olivat mieluisia. Erityissuositus muuten tuolle Supernaiiville. Sitä lukiessa en voinut kuin hymyillä ja hymähdellä naurahduksia.

Oikeastaan tekisi mieli haastaa kaikki muutkin lukuhaasteeseen! Keksi itsellesi jokin realistinen lukutavoite. Sitten mieti, mikä arjessa on sellaista, josta voisit ajallisesti tinkiä ja saada aikaa lukemiselle. PS. Mitä sinä luet nyt? Minkä kirjan luit viimeksi?

Katso myös

1 kommenttia

  1. Hieno saavutus, ja niin ihana kuulla, miten nautit lukemisesta. Mukana haasteessa: vähemmän ruutuaikaa ja enemmän nideaikaa :) Mulla on tällä hetkellä kesken ties miten monta kirjaa, mutta yhtenä nostona esim. Johanna Holmströmin Sielujen saari. Niin mukaansatempaava teos!

    VastaaPoista