5 X 3 - Arjen hyvyyksiä

by - maaliskuuta 12, 2018

Mulla on tapana keskittyä aika intensiivisestikin elämässä hyviin ja positiivisiin asioihin. Niinpä, kun Tiia Reppuhetkiä-blogista haastoi minut ilmiantamaan hyviä juttuja tämän haasteen kautta, siihen olikin helppo tarttua. No niin, oletteko valmiit? Nyt mennään!


Kolme hyvää asiaa päivässäni

Tämän päivän helpottavin (ja sitä kautta paras) asia on se, että uskon saaneeni tulevaan ryhmänäyttelyymme omat teokseni tulostusvalmiiksi. Kyseessä on siis Turun Ammattikorkeakoulun kuvataiteen ensimmäisen vuoden opiskelijoiden yhteisnäyttely Dimensio, jonne tietenkin kaikki kävijät ovat erityisen tervetulleita ja toivottuja! Omat teokseni käsittelevät ajallisuutta ja sitä kautta myös äitiyttä.

Äitiyden myötä tuleekin esille päivän toinen hyvä asia: lapsi. Ylipäänsä tietenkin, mutta erityisen hyvää lapsessa nyt on se, että tänään ja jo useina muinakin iltoina olen saanut lukea iltasadun - ja lapsi on kuunnellut rauhallisesti ja ilmeisen kiinnostuneena. Tällainen rutiinihan on meille aivan uusi, ja siksi nyt maininnan arvoinen.

Kolmas hyvä asia on sitten ihan vaan se, että tein eilen ihan älyttömän hyvää ruokaa, jota riitti mulle tämän päivän lounaaksikin asti. Ja se ruoka oli muuten basmatiriisiä soijasuikale-kastikkeella. Kuulostaa aika yksinkertaiselta ja sitä se olikin, mutta aiemmin ei ole tullut näin maukasta apetta tästä kombosta!

Kolme hyvää asiaa minussa

Olen hauska - siis hiton hauska! Hauskuuteni aika usein kyllä perustuu ihan omalla kustannuksellani naureskeluun. Mutta toisin sanoen siis: osaan nauraa itselleni

Osaan asettua toisten ihmisten asemaan. Pystyn ymmärtämään muiden näkökulmia ja tilanteita. Ymmärrän, että maailmaa voi katsoa myös muulla tavoin kuin omallani.

Saan asioita aikaan! Ja ihan hyvinkin vielä. Ajankäytöllisesti ja toiminnallisesti olen tehokas ja organisointikykyinen. Sillä on toki kääntöpuolensa, kun säännöllisesti huomaan hukkuvani kaikkiin erilaisiin projekteihin ja hommiin. Mutta sekin hyvä puoli minussa on, että tunnistan omat voimavarani hyvin, ja tiedän milloin on aika pysähtyä hetkeksi ja hidastaa tahtia.


Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

Tässä vuodessa ihanaa tulee olemaan se, että kesällä olen suorittanut jo ensimmäisen kouluvuoden koulutuksessa, josta olen haaveillutkin ja jota rakastan.

Tänä vuonna myös olen jo ehtinyt kiinnittää huomiota enemmän omaan hyvinvointiini ja saanut jonkinlaista järjestystä arkeen ihan jo pelkästään minimalistisemman ajattelun avulla.

Nyt eletään vasta maaliskuuta, joten minun on ihan mahdoton tietää, mitä kaikkea kivaa tämä vuosi vielä pitää sisällään. Olen varma, että yhtä sun toista! Mainittakoon niistä kaikista nyt vaikkapa kesän festarit, joihin tänäkin vuonna tulee taas mentyä.

Kolme hyvää asiaa blogissani

Hmm, jaa.. No ehkä se, että täällä puhutaan asioista, joista on toivottavasti joku saanut joskus vertaistukea. Lisäksi koen bloggaajana olevani ongelmanratkaisukeskeinen. Sen sijaan, että harmittelisin, yritän löytää ratkaisuja ongelmiin - ja tuoda niitäkin esiin blogissa. Tässä blogissa hyvää on ollut myös kommenttiboksi. Olen saanut ihania ja pohdiskelevia kommentteja teiltä lukijoilta niin blogiin kuin sähköpostiinkin.

"Kolme" bloggaajaa, jotka haastan vastaamaan

Viime ja tässä nyt kuluvassa vuodessa erittäin hyvää on ollut myös Varpublogit! Blogiyhteisömme myötä olen saanut paljon uusia tuttavuuksia ja antoisampaa bloggaaja-arkea. Haastankin nyt siksi meidän yhteisöstä juurikin heitä, joihin olen tutustunut yhteisömme kautta: Lilli (#hellomynameislilli), Noora (Mimmimafia), Petra (Arkeen Kätketty Aarre) ja Josefina (Blue Zone).
Psst! Ekokosmetologi-arvonnan voittaja oli XEVELIINA. Laitan sinulle sähköpostia tuota pikaa!


Katso myös

1 kommenttia

  1. Ihana postaus, Jenni! Sä kyl todellakin oot tehokas organisoija, ihailen! Ja iltasadut <3 Jes, otan tästä mieluusti kopin! :)

    VastaaPoista