Pikkukaupunkihurmiossa - Varpublogit Loimaalla

by - maaliskuuta 31, 2018


Viime lauantai oli poikkeuksellinen päivä. Kävin nimittäin muiden varpubloggaajien kanssa Loimaalla. Ei sillä, ettenkö minä siellä kävisi noin niinkuin muutenkin (olenhan sieltä kotoisin ja asuvathan vanhempani siellä edelleen), mutta harvemmin tällaisella kokoonpanolla. Aika monelle tämä oli eka kerta Loimaalla. 

Päivämme koostui yhteisestä lounashetkestä Bar & Grill Lankossa sekä vierailusta Vanhalla Vesikosken koululla, joka on kunnostettu varsin idylliseksi pieneksi kauppakeskukseksi. Vaihdoimme kuulumisia pitkästä aikaa kunnolla, pohdimme ruokalistan herkullisia vaihtoehtoja ja annoskateutta, nautimme yhdessä suklaakahvilan tarjonnasta, kuulimme kummitusjuttuja ja hypistelimme toinen toistaan ihanampia tuotteita.

Nämä päivät ovat niitä, joiden takia bloggaaminen samassa yhteisössä lähellä asuvien kanssa on parasta. Säännölliset tapahtumapäivät ovat kermaa kakun päällä ja kaupan päälle porukka istuu yhteen saumattomasti ja toisiaan tukevasti. Joka kerta tämä tunne jaksaa yllättää ja lämmittää mieltä aina yhtä paljon.

Vanha Vesikosken koulu, on ...vanha koulu. Siellä on minunkin ala-asteaikanani ollut 1-4 luokkalaisten opetusta. Koulu kuitenkaan ei ole minun vanha kouluni, mutta on ollut kiva vierailla siellä nyt kunnostuksen jälkeen ja miettiä, miltä koulu opetustoimintansa aikoina on näyttänyt.

Nyt tiloissa toimii useampikin yritys. AnneMari's-sisustusliike on täyttänyt yläkerran tilan, yhdessä suorastaan ihastuttavan suklaakahvilan kanssa. Alakertaa asuttaa Kuulto Shop, jonka valikoimissa on  laadukkaita tuotemerkkejä, kuten muun muassa Marimekko, Lumoan, Papu ja Katri Niskanen. Koulun viereisessä rakennuksessa voi kokeilla onneaan pakohuonepelissä, ja löytyypä tiloista hermoratahierojakin.
Kun saavuimme koululle, meni pitkä tovi ennen kuin maltoimme edes istua aloillemme. Kameroiden räpsyntää ja ihastuneita huokauksia kuului joka puolelta. Vanha koulu kätkee sisälleen vaikka mitä aarteita. Anne-Mari näytti meille esimerkiksi vanhoja kasvistoja, Turun Sanomia ja aikakauslehtiä. Koulun tilat on tuotu nykypäivään, mutta sisustus henkii juuri oikealla tavalla vielä koulun omaa historiaa.  


Päivän päätteeksi parasta taisi olla se, että moni oli positiivisesti yllättynyt. Mielestäni on erityisen tärkeää, että pienet kaupungitkin pysyvät vireinä ja palvelutarjonta monipuolisena. Sen sijaan, että kaikki keskitettäisiin valtaviin kauppa- ja asutuskeskuksiin, pitäisi muitakin alueita vaalia. Pienen kaupungin rajat voivat sitä paitsi kätkeä sisäänsä tosi makeita paikkoja ja juttuja, kuten nyt tämänkin päivän aikana moni meistä huomasi.

Pienen lomaretken kohteena Loimaa on varsin oiva. Jo mainittujen paikkojen lisäksi Loimaalla on Sarka-museo, joka on erittäin (siis erittäin) hyvä museokohde lasten kanssa käytäväksi. Mainostan nyt vielä, että Loimaalla on myös esimerkiksi:

Viihtyisä ja hyvä elokuvateatteri
Keilahalli, jonka pihalla kesäisin voi pelata minigolfia
Alpo Jaakolan Patsaspuisto
Loimaan kirjasto, jonka kirjoja lainaan tasaisin väliajoin turhan painavia määriä

Loimaalta olen myös tehnyt muuten parhaat kirppislöydöt leikki-ikäiselle!

Viime aikoina olen muutenkin viihtynyt tämän kaupungin palveluiden parissa keskivertoa paremmin. Olen arvostanut sitä, ettei ihmistungos iskeydy vastaan joka nurkassa, ja tokihan kaupunki, jossa olen elänyt suurimman osan elämääni, herättää myös nostalgisia tunteita. Kun Turku tuntuu liian suurelta, on Loimaa onneksi aina lähellä.


Bar & Grill Lanko / (Facebook) sijaitsee aivan Loimaan torin varrella, osoitteessa Vesikoskenkatu 13, 32200 Loimaa. Vanha Vesikosken koulu taas löytyy osoitteessta Ahjonkatu 3, 32200 Loimaa. Vanhalla Vesikosken koululla kivijalkaliikkeet, joilla myös omat verkkokauppansa: AnneMari's / (Facebook), Kuulto Shop / (Facebook).

Katso myös

0 kommenttia