Eroon stressistä

by - huhtikuuta 16, 2018

Yhteistyössä Ekokosmetologi Karoliina Käyhkö-Leppänen

Kuukausi takaperin (nyt tästä on jo helppo kirjoittaa) olin melkoisen stressaantunut (ollut jo pidemmän aikaa). Tämä kouluvuosi ei ole ollut sieltä kevyimmästä päästä, sillä olenhan tapani mukaan haalinut itselleni opiskeltavia opintopisteitä puolet enemmän siitä tavallisesta 60 opintopisteen tahdista. No, kaikki opintoihini liittyvä on kuitenkin ollut mielenkiintoista ja sellaista jota olen halunnutkin opiskella, joten valittamisesta ei missään nimessä ole kyse! Mutta stressiä tämä "rakkaus lajiin" ei luonnollisesti ole pitänyt loitolla, sillä opintoihin liittyy tehtäviä, joiden tekeminen tapahtuu tietenkin koulussaoloajan ulkopuolella. Mikä taas näin lapsiperheessä tarkoittaa sitä, että aikaa on todella vähän jaettavaksi.


Olen onnistunut ajoittamaan käyntini Tupalanmäen Puodissa lukuvuoden pahimpiin stressihetkiin. Olen nyt kaksi kertaa käynyt ekokosmetologi Karoliina K.:n vastaanotolla ja näistä erityisesti jälkimmäisellä kerralla Karoliina mietti hoitokokonaisuuttani juuri rentoutumisen ja stressin vähentämisen kannalta. Ensimmäisellä kerralla huomio oli erityisesti kasvojen pintakuivassa ihossa ja sen hoidossa.

Hoito itsessään rentoutti jo suunnattoman paljon. Ja tietenkin jo pelkästään sekin, että olin paikoillani puolitoista tuntia miettimättä koulu- ja muita asioita, vaikutti! Mutta hoitokokonaisuuteni tällä kertaa siis sisälsi muun muassa aromaterapeuttisen hieronnan koko keholle. Kotiin lähtiessä olo oli taas seesteisempi ja rennompi. Täytyy tietenkin muistaa, että stressi aiheutuu aina jostakin, eikä se pysy poissa pitkäaikaisesti, ellei kiinnitä huomiota myös siihen tavalliseen arkeen, joka sitä stressiä luo. Sain Karoliinalta kotiin tuotteita, joiden avulla tämä nyt saavutettu rennompi olotila pysyy paremmin kotioloissakin.

Yksi testituotteistani on ollut Yogi Tean Relax-tee, joka rauhoittaa ja rentouttaa. Sen ainesosiin kuuluvat muun muassa kamomillankukka, fenkoli ja lehmuksenkukka. Maultaan tee on ollut yllättävän hyvä. Yleensä suosin teessä marjaisia makuja, ja esimerkiksi inkivääri (jota tässä teessä on) ei ole kuulunut teesuosikkeihini. Relax on kuitenkin pehmeää ja sopivan mietoa maultaan. Karoliina ohjeisti minua juomaan teetä iltaisin ja silloin sitä olen juonutkin. Aamuisin en tätä välttämättä edes maun perusteella valitsisi, mutta ilta-aikaan se sopii kyllä hyvin.


Teen lisäksi sain täytettä aromaterapeuttisten öljyjeni valikoimaan. Karoliina on kummallakin hoitokerrallani käyttänyt öljyjä, jotka olemme valinneet sen hetkisen tilanteeni ja omien tuoksumieltymysteni mukaan. Nyt, kun tavoitteena oli stressin vähentäminen, Karoliina valitsi muutaman öljyvaihtoehdon, joista sitten itse sain tuoksutella oman suosikkini, jota käytettiin aromaterapeuttisessa hieronnassa. Sama öljy päätyi niin ikään testituotteisiini ja tällä kertaa se oli Neroli. Neroli auttaa esimerkiksi masennukseen, ahdistukseen ja unettomuuteen. Se on yksi arvokkaimmista kukkaistuoksuista. (Tässä kohtaa pitäisi varmaan heittää tulille klassinen "mulla on kallis maku" -vitsi.)

Käytän aromaterapeuttisia öljyjä säännöllisesti ja tulenkin kirjoittelemaan teille niistä vielä enemmän lähiaikoina, joten siksi en nyt vielä avaa tätä aihetta sen tarkemmin. Tosin pakko mainita etukäteen, että olen jotenkin ihan hirvittävän kiinnostunut tällä hetkellä kyseessä olevasta aiheesta, johtuen omista positiivisista kokemuksistani!


Oleellista tietenkin on se, olenko sitten kokenut stressin pysyneen poissa, vaikka hoitokerrastani Karoliinalla onkin jo useampi viikko aikaa. Ja siis olen! Tottakai hermoja on välillä kiristänyt, mutta se on johtunut enemmän ihan tästä lapsiperheen arjesta. Stressiä minulle aiheuttavat nimenomaan koulutyöt sekä muut projektit ja työt, joista olen vastuussa ja velvollinen muille ihmisille. Ja niiden määrä ei varsinaisesti ole vähentynyt. Se, mikä on erona aiempaan, on oma mielentilani. Olen levollisempi kaikkien töiden suhteen, eivätkä ne kasaannu samalla tavalla kuin aiemmin (kun keskityin kenties enemmän to do-listojen laatimiseen kuin niiden selättämiseen).

Edellämainittujen tuotteiden lisäksi olen myös yleisesti kiinnittänyt enemmän huomiota siihen, etten päästäisi itseäni siihen tilaan, jossa stressi yllättäisi. Eteeriset öljyt ja relaksoivat teet tukevat sitä hyvin, ja esimerkiksi rauhallinen ja hiljainen teehetki jo itsessään on tehokas tapa saada aivoja vähän (hyvällä tavalla) pienemmälle teholle. Kaltaiseni aktiivinen, ahkera ja monesta asiasta ja tekemisestä kiinnostunut ihminen tarvitsee säännöllisesti rauhoittumisen hetkiä, koska muuten vauhti voi yltyä turhan nopeaksi - ja se taas voi johtaa uupumiseen.

Stressin voittamiseksi riittävät siis toisinaan melko pienetkin asiat. ...kuten nyt omassa tapauksessani voinemme huomata. Tällä kertaa onnistumisen kombo rakentui aromaterapeuttisesta hieronnasta ja öljyistä, rauhoittavasta teestä ja arjen tarkkailusta!

*Tuotteet saatu, yhteistyössä EkoKauneushoitola Karoliina K.

Katso myös

0 kommenttia