Ihastuttava Uusikaupunki

by - huhtikuuta 29, 2018

Kevään tultua ovat koko perheen ennaltasuunnittelemattomat viikonloppuretket taas enemmän sääntö kuin poikkeus. Suunnittelemattomuudessa parasta on yllätyksellisyys ja se, että ilman odotuksia on helpompi reissata lyhempiä ja pidempiä matkoja lapsen kanssa. Tällä kertaa alkuperäinen varovainen ajatus Turun Linnan vierailusta muuttui jo kotipihalta lähdettäessä ja mies ohjasi auton Uuteenkaupunkiin.
Uusikaupunki, tuo suurehko tuntematon. Olen tainnut käydä siellä kerran, ala-asteen leirikoulussa, mikäli muistan määränpään oikein. Nyt kaikki näyttikin uudenlaiselta ja vieraalta. Ensivaikutelma kaupungista oli hieman ristiriitainen, tuntui että näkymä vaihtui täysin erilaiseksi ja -tyyliseksi riippuen siitä, minne katseensa suuntasi. ...siis tavallista enemmän.

Retkueemme ei reissulla kovin erikoisia puuhastellut, sillä lähinnä vain kävelimme ympäriinsä kaupungin keskustassa. Mutta se riitti. Alkuihmettelyn jälkeen ihastelimme kaupungin lukuisia puutalokortteleita ja pohdimme ääneen asuntojen ja talojen hintatasoa. Kuljimme kuin sumussa. 

Uudessakaupungissa tykästyin erityisesti siihen, miten paljon sen historiaa on näkyvillä kaupungissa. Kyltit talojen seinissä kertoivat merkittävien henkilöiden kodeista tai synnyinsijoista. Torilla oleva kyltti taas huomautti, että hevosia ja lehmiä ei saisi seisottaa torilla sijaitsevan lähteen ja Ylisenkadun välisellä 10 metrin levyisellä alueella. Uudenkaupungin Vanha kirkko hätkähdytti. Se oli yhtä aikaa aavemainen ja kutsuva. Kaunis, jylhä ja jykevä.

Eniten mielenkiintoa herätti Bonk-keskus, jota kuvaillaan lumovoimaiseksi museokohteeksi. Rakennus on ainakin ulkoa kaunis kuin mikä! Mutta suurimmaksi osaksi mielenkiinto heräsi siitä, että kyseessä onkin kuvitteellinen Bonkin keksijäsuvun historia! Tästä tulee ihan ehdottomasti ensimmäisiä kesäkohteitamme, sillä en malta odottaa nähdä, mitä kaikkea hulvatonta rakennus pitää sisällään!Kaiken kaikkiaan Uusikaupunki vaikuttaa ihanalta kesäkaupungilta. Pastellisävyiset talorivistöt Ylinen- ja Alinenkaduilla sekä Rantakadun viereinen kulkureitti veden äärellä olivat kaunista katsottavaa ainakin näin keväällä. Kuten jo sanottua, palaamme Ugiin varmasti jo piankin! Museokohteet kun kiiluvat silmissä!

Katso myös

2 kommenttia

  1. Ainakin yhdessä noista taloista asuu sukulainen 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kaupunkimiljöö kyllä! Varmasti ihana paikka asua. :)

      Poista