Vegaaninen vadelmajuustokakku

by - huhtikuuta 28, 2018

Juustokakut ovat ehdottomasti olleet oma heikkouteni jo pitkän aikaa. Vegaanisen version tekeminen voi alkuun kuulostaa hankalalta, koska se jättää resepteistä pois ainakin tuorejuustot ja liivatteen. Mutta! Usko pois, vegaaninen juustokakku valmistuu vallan yksinkertaisesti ja helposti. Erilaisia variaatioita on monia ja täytteen hyytymiseen voi valita ainakin soijatuotteita tai Agar agaria.


Juustokakut, kuten toki muutkin kakut ovat siitä helppoja, että niiden reseptejä, ja sitä kautta makua ja näköä, on todella helppo muutella vain korvaamalla varsinaiset täytteet itselle mieluisilla tai sesongin mukaisilla vaihtoehdoilla.

Vegaanisen juustokakun pyöräyttää hetkessä, mutta hyytymisaika on tottakai se, joka vaatii kärsivällisyyttä makeannälkäisiltä. Vaikkakin hyytymistä voi nopeuttaa laittamalla kakun jääkaapin sijasta pakkaseen. (Kokeiltu on, jos ymmärrätte yskän...)

Kesän tulo on tässä vaiheessa vuotta niin ilmiselvää, että punaiset marjat alkavat taas vetää puoleensa entistä enemmän. Varma kesäfiiliksen tuoja on tietenkin mansikka, mutta tähän kakkuun valitsin nyt vadelman, joka maultaan on vähän suoraselkäisempi ja rohkeampi. Hyvän kaverin tälle vadelmakakulle saisi myös kiivistä tai mustikoista.



Vegaanisen juustokakun ohje


Ainesosat

Pohja:
1 pkt Oreo-keksejä
25 g margariinia

Täyte:
225 g Tofuttia (maustamaton soijalevite)
2 dl maustamatonta soijajogurttia
0,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
200 g vadelmia

Ohje

Tee ensin kakun pohja. Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu margariini. Painele massa voidellun tai leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Pohja on valmis.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa sähkövatkaimella Tofuttia notkeammaksi ja lisää joukkoon soijajogurtti, sokeri, vehnäjauhot, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle. Soseuta vadelmat (ei liian sileäksi, jotta kakun pinnalle tulee tekstuuria) ja kaada sose kakun päälle. Laita kakku uuniin ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Ota kakku pois uunista ja laita se kylmään, jotta täyte varmasti jähmettyy. Kakku saa jähmettyä useamman tunnin. Pakastimessa pari tuntia riittää, mutta jääkaapissa on syytä pitää vielä pidempään.

Tarjoile!



Viimeiset vinkit vielä ennen kuin alat tekemään:

Jos Oreot eivät miellytä, voit keksipohjaksi valita myös Digestive-keksejä, jotka niin ikään ovat vegaanisia. Keksit voi murskata monella tavalla: käsin, huhmareessa, tehosekoittimessa tai vaikka pussin sisällä kaulimella kevyesti koputellen.

Kuvissa näkyvä kakku on tehty näillä ainesosamäärillä irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 16 senttimetriä.  

Jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, muista kuumentaa tai keittää ne ennen käyttöä, kuten Evira ohjeistaa.



Katso myös

0 kommenttia