Vegaaninen punajuuripesto

by - toukokuuta 12, 2018

Pesto on mahtava keksintö! Se on käyttötavoiltaan monipuolinen ja sopii niin leivän päälle, pastan joukkoon kuin dipiksikin. Tyypillisesti pesto on vihreää, mutta pöytään kannattaa taikoa vähän enemmänkin väriä! Punajuuren syvä ja tumma pinkki väri tuo varmasti iloa silmille, veden kielelle ja vatsan hyvälle mielelle.


Punajuuripesto on nopea tehdä, mutta punajuuret kannattaa joko ostaa valmiiksi keitettyinä tai keittää itse, jolloin valmistusaika luonnollisesti pitenee. On hyvä myös muistaa, että punajuuressa on nitraatteja, josta syystä sitä ei siis suositella aivan perheen pienimpien ruokavalioon.

Punajuuripeston ohje


300 g keitettyjä punajuuria
100 g kurpitsansiemeniä
3 tl oliiviöljyä
1 tl sitruunan mehua
valkosipulimauste 
suola
pippuri

Keitä ja kuori punajuuret (tai osta kaupasta valmiiksi keitettyjä) ja pilko ne pienemmiksi paloiksi. Murskaa kurpitsansiemenet (tähän hyvä apuväline on huhmare eli mortteli). Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa pehmeäksi ja tasaiseksi. Lopuksi vielä mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.





Katso myös

0 kommenttia