Pincho Nation Turku - sirkusta ja tapaksia

by - kesäkuuta 16, 2018

Puhelinsovelluksen kautta toimiva ravintola Pincho Nation on Suomen ensimmäinen applikaatioravintola. Se on ehdottomasti Turun mielenkiintoisin ravintolauutuus hetkeen, mutta miksi?


Myönnetään, olen ollut täysin tietämätön tästä ravintolasta ja sen avautumisesta, mutta nähtyäni Instagramin stoorissa vilauksen tästä paikasta, kiinnostuin oitis! Paikka näytti aluksi elokuvateatterilta, mutta nopeasti Googlaamalla selvitin sen olevankin uusi puhelinsovellukseen nojaava tapas-ravintola. Koko homma kuulosti niin hyvältä, että teimme pöytävarauksen siltä istumalta muutaman päivän päähän.

Pincho Nationissa ruoat ja juomat tilataan puhelimen sovelluksen kautta, ja haetaan itse keittiöstä ja baaritiskiltä. Myös maksu tapahtuu sovelluksen kautta, mutta toki halutessaan voi myös pyytää tarjoilijan paikalle ja maksaa kortilla. Sovelluksen kautta tehtynä maksut tosin kerryttävät bonuksia, jotka on taatusti mukava hyödyntää seuraavalla kerralla.Heti ravintolan ovesta sisään astuessa käy selväksi, ettei kyseessä ole ihan mikä tahansa ravintola. Pincho Nation on sisustettu aivan viimeisen päälle sirkusteemaan, pienimpiäkin yksityiskohtia myöden. Asiakaspaikkoja on runsaasti, mutta tila on jaettu toimivasti erikokoisiin kokonaisuuksiin, joiden ansiosta tunnelma ravintolassa onkin melko intiimi.

Menu Pincho Nationissa on monipuolinen. Tarjolla on tapas-ruokia, joista niin vegaaneille, kasvissyöjille kuin sekaaneillekin löytyy useampia vaihtoehtoja. Tapakset ovat omiaan ystävän kanssa jaettavaksi eikä maistelu useista eri vaihtoehdoista anna annoskateudelle sijaa. Menuun voi tutustua jo ennalta Pinchon omassa sovelluksessa tai heidän nettisivuillaan. Menussa kaikki annokset näkyvät myös kuvina, joten varsinainen tilaaminen ja valinta on helpompaa, kun näkee jo valmiiksi, mitä on luvassa.Pincho on hyvä paikka silloin kun haluaa ravintolalta muutakin kuin pelkän ruokaelämyksen. Sirkustunnelma vie mennessään ja kävijä saa hetkeksi paeta arkitodellisuutta hämyisään ja viihtyisään, kuin menneen ajan maailmaan ja toisaalta taas nauttia nykyhetkestä ja Suomen ensimmäisen sovellusravintolan konseptista. Ruokamenun lisäksi Pinchossa on melkoinen määrä myös alkoholipitoisia juomavaihtoehtoja, joten se sopii hyvin eritoten alkuillanviettopaikaksi. Toisaalta ravintolan konsepti ja sisustus houkuttelisivat myös menemään sinne lapsen kanssa, toki jo reippaasti ennen alkuiltaa.
Me viihdyimme miehen kanssa hyvin. Sirkustirehtööri johdatti meidät pöytään ja antoi meille pöytäkoodin, jonka laitoimme sovellukseen ennen kuin aloitimme tilaamisen. Tirehtööri opasti sovelluksen käyttöön ja kertoi, missä on keittiö, baari, vessat, vesipiste sekä muut tykötarpeet (lautaset, haarukat jne.). Aloitimme sirkustirehtöörin neuvojen mukaisesti tilaamalla juomat, joita nauttiessa valitsimme ja tilasimme ruoat. Tilasimme kummallekin oman pienen Oumph-hampurilaisen sekä pari muuta tapas-annosta. Näiden jälkeen vatsassa oli hyvin tilaa vielä jälkiruoille, joista valitsimme kumpikin herkulliset Créme Bruléet. Maksoimme sovelluksen kautta, ja koska laskun loppusumma ylitti 30 euroa saimme bonuksena yhden ilmaisen tapas-annoksen, jonka käytämme kernaasti seuraavalla kerralla.

Loppuyhteenvetona voisin todeta, että ruoka oli erinomaista, ravintolan sisustus huikea, tarjoilijat mukavia, sovelluksen käyttäminen jännittävää ja seura tietenkin kaikkein parasta. Tulemme ihan takuuvarmasti käymään täällä pian uudestaankin. Sovelluksen käyttö tietenkin on omanlainen juttunsa ja vähentää merkittävästi tarjoilijoiden kanssa käytävää keskustelua. Sovellus vie ravintolassa käymisen enemmän itsepalveluhenkiseksi, joten heille, jotka haluavat pöytiin tarjoilun ja arvostavat sosiaalista kontaktia tarjoilijoiden kanssa, tämä ei välttämättä sovi. Itse pidän siitä, että asiat ovat omaehtoisempia ja esimerkiksi laskun maksaminen kävi kädenkäänteessä (inhoan odottaa ravintolassa laskua!).Jos kiinnostuit, lue lisää Pincho Nationin sivuilta. Pöytävarauksen voi tehdä suoraan netissä tai Pinchon sovelluksen kautta. Sovelluksen käyttäminen on helppoa ja siihen saa ravintolassa vielä tarjoilijoilta hyvän opastuksen.

Pincho Nation sijaitsee aivan Turun ydinkeskustassa osoitteessa Aurakatu 3, 20100 Turku. Sovelluksen voit ladata ilmaiseksi Applen ja Androidin kaupoista.

Katso myös

1 kommenttia

  1. Ai, se olikin ravintola eikä yökerho! Kun Pinchon tarrat ilmestyivät ikkunoihin ja ovella jaeltiin popcornia ohikulkijoille joskus avajaisten aikaan, ajattelin kyseessä olevan jonkin uuden yökerhon. Sijaintikin tietysti tuki luuloani. :D Kuulostaa ja näyttää kyllä oikein kivalta paikalta. En tosin tiedä, miten meikäläinen pystyisi asioimaan tuolla, kun en kerta omista älylaitetta. :D

    VastaaPoista