Täydellinen vaatekaappi

by - kesäkuuta 04, 2018

Monen vuoden kestänyt haave ja periaatteessa äärimmäisen pitkäikäinen projekti alkaa vihdoin tuottaa jonkinlaista tulosta. Täydellinen vaatekaappi, tuo myyttinen jokanaisenunelma. Kyllästyttyäni ainaiseen ei mitään päällepantavaa -ongelmaan, olen kokeillut useampaakin eri lähestymistapaa, mitä tulee vaatekaappiini. Olen karsinut vuoden käyttämättä olleita vaatteita, KonMarittanut, pitänyt uusien vaatteiden ostolakkoa... Silti mikään näistä ei itsessään ole riittänyt luomaan vaatekaapista yhtään sen kestävämpää tai ajattomampaa kuin mitä olisin toivonut.


Näiden tekijöiden yhteisvaikutus on tietenkin ollut tehokas, mutta hutiostoksia on silti tullut kirpputoreilta ja kaupoistakin tehtyä. Tälläkin hetkellä olen vuoden alusta asti ollut uusien vaatteiden ostolakossa, josta olen poikennut muutaman kerran, kun olen päivittänyt alus- ja treenivaatteiden valikoimaa sekä satsannut kenkiin edes vähän (viimeinkin).

Jossain vaiheessa ymmärsin, että vaatteiden karsiminen ja kriittisempi ostokäyttäytyminen ei muuta vaatekaappia täydelliseksi. Nimittäin kyse on kokonaisuudesta, eikä vaatteista yksilöinä, kuten jo tammikuussakin totesin haaveillessani jälleen kerran toimivasta vaatekaapista. Eniten täydellisen vaatekaapin luomisessa on kuitenkin auttanut Pinterest. Kiitokset siis jälleen sosiaaliselle medialle, joka mahdollisti tämän kaiken. Kiitokset myös kaikille niille ihmisille, jotka mahdollistavat inspiraatiokuvien laajalle ja lopulta minunkin silmilleni leviämisen. 


Pinterestin käyttöni on ollut hyvin suoraviivaista ja yksinkertaista. Olen kerännyt yhteen tauluun itselleni inspiraatiokuvia vaatteista ja tyyleistä, jotka miellyttävät omaa silmää ja joihin voisin itse pukeutua. Näiden suhteen olen ollut höveli ja ottanut ylös kuvia, jotka vähänkin tuntuvat siltä. Sen jälkeen olen sitten alkanut kasaamaan toista taulua, johon olen hövelimmästä taulusta poiminut kuvia, joissa on aivan kaikki kohdallaan ja joissa on nimenomaan sellaisia vaatekappaleita, joita minä haluan omaan vaatekaappiini. Ennen kuin menen kirpparille tai kauppaan, silmäilen nopeasti tuon suppeamman ja tarkoin mietityn Pinterest-taulun ja muistan paremmin ostoksilla, mitä vaatekaappini oikeasti kaipaa. Tiedän, kuulostaa todella yksinkertaiselta, mutta nyt puolen vuoden jälkeen sanoisin, että se on toiminut tosi hyvin. 


Aiemmin olin ailahtelevainen mielialapukeutuja. Minulla oli selkeähkö ajatus siitä, millä tavoin haluaisin pukeutua, mutta en osannut toteuttaa sitä omassa arjessani. Saatoin ostaa täydellisiä vaatekappaleita, mutta asukokonaisuudet "pilasin" sillä, etten kiinnittänyt huomiota kaikkeen muuhun. Nykyään koen, että olen pukeutujana aiempaa tyylikkäämpi ja toisina päivinä hillityn rento. 

Puolessa vuodessa ei vuosikausia kohennusta kaivannut vaatekaappi tietenkään ole voinut muokkautua täydelliseksi, mutta se on paljon lähempänä sitä nyt kuin vielä vuoden alussa. Olen itse tyytyväinen ja ensimmäistä kertaa elämässäni tuntuu siltä, että voisin jotenkin lyhyesti kuvailla omaa vaatetyyliäni: rennon aikuinen, mutta tyttömäinen, kuten nimesin tuon hövelin Pinterest-taulunikin

Kaikista erilaisista niksipirkkavinkeistä ja kapselivaatekaapeista voiton vei siis lopulta ihan perinteisen inspiraatio- ja moodboardin kerääminen!  

Katso myös

2 kommenttia

 1. Hei niin kiinnostavaa lukea tätä! Pinterest on kyllä ihan paras apu, mutta mua ehkä ahdistaa välillä, kun niin kivoja kokonaisuuksia on niin paljon – lopulta en osaa valita, mikä on eniten mua itseäni.

  Mulla on toiminut karsiminen, sen avulla sain ahaa-elämyksiä siitä, missä vaatteissa oikeasti viihdyn ja tunnen oloni itsekseni. Ja tämä tekniikka on toiminut ihan superhyvin muutaman vuoden, mutta (aina mutta!) viime aikoina on ollut pientä identiteettikriisiä, mikä vaikuttaa ihan hirveästi pukeutumiseen myös. Tai mulla ainakin identiteetti ja pukeutuminen käyvät vahvasti käsi kädessä. Eli aiemmin hyvin toiminut vaatekaappi ja hyvin toimineet havainnot ovat kyllä olleet hyvä pohja, mutta nyt on aika kehittää vaatekaappia vastaamaan paremmin identiteettiä ... it that makes any sense. Kylläpä vaatteista voi saada ison pohdinnan ja eksistentiaalisen kriisin muuten aikaiseksi. :D

  Mutta hei ihana lukea sun kokemuksia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni / Hiekkaleikkejä13 kesäkuuta, 2018

   Onpa kiva kuulla! Kiitos kommentista! ^^

   Totta tuo, että aina on se mutta! Mä oon selättänyt sen sillä, että oon panostanut enemmän ihan perusvaatteisiin, ja niiden lisäksi sitten vaatekaapissa on niitä osasia, jotka on selkeästi "jotakin tyyliä". ...kun mulla kyllä tuppaa vaatetyyli muuttumaan aika nopeastikin aina.

   Elämäntilanteiden muutokset on kyllä ihan omiaan noiden identiteettikriisien aiheuttajiksi. Varsinkin kun itse olen ollut tunnepukeutuja ja vaatteiden kautta ilmaissut myös omaa olotilaa. Nykyään sentään vähemmän, niin on helpompaa! :D

   Poista